Wolf vlakbij Nederlandse grens gefotografeerd

16-APR-2013 - Eind vorige week is op nog geen vijftien kilometer van de Nederlandse grens, in het Duitse Meppen ter hoogte van Emmen, een wolf gezien.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

Eind vorige week is op nog geen vijftien kilometer van de Nederlandse grens, in het Duitse Meppen ter hoogte van Emmen, een wolf gezien.

Er zijn dankzij een zogenoemde fotoval beelden van het dier, meldde maandag het ministerie van Milieu, Energie en Klimaat van de deelstaat Nedersaksen.
Daarmee kan het niet lang meer duren voordat de wolf definitief terugkeert op Nederlandse bodem. Ruim anderhalf jaar geleden doken de eerste berichten op over een wolf die door mensen in de buurt van Duiven (Gelderland) was gesignaleerd. Een paar weken later (in september) werd bekend dat mensen op de Veluwe een wolf hadden gespot. Zonder dat er ‘hard’ bewijs in de vorm van een foto of videobeelden was.

Wolf (foto: Alterra Wageningen UR)

De laatste keer dat een wolf in Nederland werd gezien, was in 1897. Natuurmonumenten is er al langer van overtuigd dat de terugkeer van de wolf een kwestie van tijd is. Het zou een verrijking van de Nederlandse natuur zijn, als dat na afwezigheid van ruim een eeuw ook echt gebeurt.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Alterra Wageningen UR