Cameraval voor wolven opgehangen

17-JUN-2014 - Op 15 juni is de eerste cameraval voor wolven opgehangen in de buurt van Winterswijk. En daar blijft het niet bij; langs een groot deel van de oostelijke Nederlandse grens worden de komende maanden tientallen cameravallen opgehangen.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

Op 15 juni is de eerste cameraval voor wolven opgehangen in de buurt van Winterswijk. En daar blijft het niet bij; langs een groot deel van de oostelijke Nederlandse grens worden de komende maanden tientallen cameravallen opgehangen.

Het initiatief vloeit voort uit de verwachte komst van de wolf naar Nederland. De organisatie ‘Wolven in Nederland’ wil deze komst vastleggen. De camera’s worden opgehangen in samenwerking met natuurbeheerders als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provinciale Landschappen.

Wolf bij Nordhorn (foto: W. Riemer)

Wooldse Veen
Leo Linnartz van Wolven in Nederland en boswachter Hans Rauwerdink van Natuurmonumenten hebben in de uitzending van Vroege Vogels de eerste cameraval opgehangen in natuurgebied het Wooldse Veen in de buurt van Winterswijk. Dit afwisselende natuurgebied is dankzij de vele schuilplekken en het grote voedselaanbod geschikt voor wolven. Het Wooldse Veen ligt niet ver van de Duitse grensstreek waar recent wolvenmeldingen zijn gedaan.

Half maart fotografeerde een fotoval bij Meppen, op steenworp afstand van de grens met Drenthe, een wolf. Twee weken later werd op militair oefenterrein Nordhorn Range, op minder dan 10 kilometer van de grens bij Denekamp in Twente, opnieuw een wolf vastgelegd met een cameraval.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: W. Riemer