EENMALIG GEBRUIK

Zweten voor en als een otter

Zoogdiervereniging
3-JUN-2014 - Zondag 25 mei heeft Natuurmonumenten in samenwerking met sportersvoornatuur.nl succesvol deelgenomen aan de halve Triathlon van Nieuwkoop. Er is fanatiek gezwommen, gefietst en gelopen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een tunnel voor de otter, die onlangs in de Nieuwkoopse Plassen is opgedoken.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging [land] op [publicatiedatum]

Zondag 25 mei heeft Natuurmonumenten in samenwerking met sportersvoornatuur.nl succesvol deelgenomen aan de halve Triathlon van Nieuwkoop. Er is fanatiek gezwommen, gefietst en gelopen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een tunnel voor de otter, die onlangs in de Nieuwkoopse Plassen is opgedoken.

Zondagochtend om 9.00 uur stonden de sporters, afkomstig uit het hele land, vol goede moed klaar in het knisperende lentezonnetje voor de groepsfoto met de vlag van Fête de la Nature. Omdat sporten in een schitterend gebied als Nieuwkoop immers een feestje is, was het sportevenement aangemeld als een van de circa 300 activiteiten van dit natuurfeest.

Fête de la Nature (foto: Annemiek Boosten)

Vervolgens werd er gezwommen, gefietst en gelopen. Ook tijdens het sporten liet Nieuwkoop zich onderweg van haar mooiste kant zien: zwarte sterns en kluten in natuurontwikkelingsgebied De Groene Jonker en zilverreigers, ooievaars, bruine kiekendieven en torenvalken in en boven de weilanden.

Alle sporters waren een ervaring rijker en de ottertunnel qua financiën ook
De werving is overigens nog niet gesloten. Met initiatiefnemer boswachter John Pietersen is afgesproken dat we er bij meeropbrengst een camera bij installeren zodat iedereen kan meegenieten van prachtige otterbeelden. Dus, heb je nog niet gestort en ben je toch trots op onze prestatie? Ga dan snel naar: https://www.justgiving.nl/nl/charities/410-zoogdiervereniging. Heb je al wel gestort; wees er dan van overtuigd dat we jullie allemaal heel erg dankbaar zijn!

Tekst: Zoogdierverenging
Foto: Annemiek Boosten, Natuurmonumenten