Meles meles. Das

Staatsbosbeheer zet webcams Volg de Das uit

4-OKT-2015 - Dit jaar bood Staatsbosbeheer voor het eerst een kijkje in het leven van een dassenfamilie in het Hart van Drenthe. De site www.volgdedas.nl werd sinds de start op 1 april 165.843 keer bekeken door 44.709 bezoekers. Staatsbosbeheer zette op donderdag 1 oktober de livestreams van de webcams uit.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

Dit jaar bood Staatsbosbeheer voor het eerst een kijkje in het leven van een dassenfamilie in het Hart van Drenthe. De site www.volgdedas.nl werd sinds de start op 1 april 165.843 keer bekeken door 44.709 bezoekers. Staatsbosbeheer zette op donderdag 1 oktober de livestreams van de webcams uit.

Bijzonder kijkje
Boswachter Pauline Arends: “We hebben, ook als meekijkende boswachters, veel geleerd van de webcams. We hadden het vermoeden dat dassen ook overdag buiten kwamen maar doordat we de familie 24 uur per dag konden volgen, weten we het nu zeker. Ook overdag, in de morgen maar ook in de middag spelen de jongen buiten.”. Na zes maanden meekijken gaan de camera’s uit. Boswachter Pauline Arends: “Ook voor mij is het een beetje afkicken. Ik ben erg gehecht geraakt aan deze dassenfamilie. Het meekijken met de webcams is volledig geïntegreerd geraakt in mijn dagelijkse routine. Ik ga het meegluren met de goedmoedige lobbessen zeker missen.”

Das

Volg de Das
De boswachters hebben in totaal 50 blogberichten geplaatst. De volgers van de webcam hebben daar zo’n 4.000 keer op gereageerd. De volgers hebben bijna 300 keer gebruikgemaakt van de optie om een eigen filmpje te uploaden naar de filmstrip onder de live-stream. De cams gingen op 1 oktober om 15:00, uit. Vanaf dat moment staat er een samenvatting van dit seizoen over de live-stream online op www.volgdedas.nl. De reactiemogelijkheid onder de blogberichten blijft nog zeker een week aan. De website blijft gewoon online. Ook blijven alle blogberichten, weekfilmpjes en filmpjes van bezoekers online.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Compilatie Volg de das 2015 (film: Staatsbosbeheer)

Jaar van de das
Nadat de das bijna was verdwenen, gaat het nu weer goed met de das in Nederland. Dat vieren we in 2015 met het Jaar van de Das. Om ervoor te zorgen dat het goed blíjft gaan, is het belangrijk dat mensen de das beter leren kennen. De dierenwebcams van Staatsbosbeheer zijn al jaren zeer geliefd onder dierenliefhebbers. Een webcam geeft een bijzondere inkijk in het leven van een dier: in hun leefgebied, hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze zich onderling gedragen. De webcams zorgden voor veel mooie momenten en een bijzondere inkijk in het leven van de das.

Tekst en film: Staatsbosbeheer
Foto: Mark Zekhuis, Saxifraga