Kinderen planten een bos aan

Gelderland steunt inwoners bij hun natuurinitiatief

Provincie Gelderland
11-SEP-2017 - De provincie Gelderland ondersteunt inwoners die zelf iets voor natuur of groen doen met de subsidieregeling Burgerbetrokkenheid bij natuur, groen en landschap. Ook organisaties die inwoners bij natuur betrekken kunnen subsidie aanvragen. De eerste projecten worden inmiddels uitgevoerd.

De provincie wil graag dat meer Gelderse inwoners hun omgeving vergroenen of op een andere manier betrokken zijn bij natuur of landschap. De provincie heeft daarvoor de subsidieregeling 'Burgerbetrokkenheid bij natuur, groen en landschap' ingesteld. Groepen van minimaal vijf personen kunnen een aanvraag doen om natuur, groen of landschap aan te leggen, te beheren of te verbeteren. Organisaties die burgers bij natuur betrekken kunnen een aanvraag doen om werkdagen te organiseren, informatiemateriaal op te stellen of om voorlichting te geven.

Klimaatfruitbos

De regeling is vorig jaar begonnen en de eerste projecten worden inmiddels uitgevoerd. Zo is een groep scouts uit Gendringen met subsidie bezig om een klimaatfruitbos aan te leggen.

In Neede kreeg de stichting Vleermuizendorp Neede een subsidie om de inwoners bewust te maken van vleermuizen. Zo is er de tentoonstelling 'Vleermuizen op zolder' georganiseerd, zijn er vleermuizenwandelingen en wordt gekeken welk gebouw van een voormalige waterzuivering geschikt gemaakt kan worden om vleermuizen onderdak te bieden.

De Stichting Heg en Landschap organiseerde met een subsidie van de provincie het Nederlands Kampioenschap heggenvlechten in Heerde. Hiermee wordt een oude traditie in stand gehouden die waardevol is voor natuur en landschap. Omroep Gelderland publiceerde er een kort filmpje over.

Ook een aanvraag indienen?

Heeft u ook een goed idee voor een project over natuur, groen of landschap in Gelderland waarvoor u subsidie wilt krijgen kijk dan op de website van de regeling voor meer informatie. Op deze pagina staat een verwijzing naar een pagina met detailinformatie over de regelingvoorwaarden. U kunt ook gelijk naar 'Paragraaf 4.12 Burgerbetrokkenheid bij natuur, groen en landschap' van de 'Regels Ruimte voor Gelderland 2016'. Of neem contact op met René van der Eijden van de provincie Gelderland, tel: 026-359 8175.

Tekst: Marianne van der Veen, Provincie Gelderland
Foto: Provincie Gelderland