Natuurberichten

Uitgever: Provincie Gelderland

Gelderland heeft veel natuur. De provincie zorgt ervoor dat onze omgeving rijk aan natuur blíjft en dat iedereen daarvan kan genieten.

Pagina 1 van 16 - 152 Resultaten

Rivierprik

Half maart stonden medewerkers en vrijwilligers van RAVON wederom in de Oude Grift om rivierprikken over te plaatsen. De prikken zijn onderweg om stroomopwaarts te gaan paaien, maar worden gehinderd door waterwerken die in..


Lees verder 17 april 2024   3 mnd oud
Ontmoeting vliegend hert

Het vliegend hert kwam in Nijmegen toevallig op zijn pad, letterlijk. Dat maakte indruk. Daarop besloot beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen links en rechts eens wat navraag te doen. Hoe een eenmalige ontmoeting leidde tot..


Lees verder 23 maart 2024   3 mnd oud
Bloemenweide Presikhaaf

Al vier jaar lang delen Gelderse gemeenten kennis en ervaring in een leernetwerk over ecologisch bermbeheer. Provincie Gelderland, initiatiefnemer van het leernetwerk, is trots op het resultaat: alle Gelderse gemeenten beheren..


Lees verder 15 december 2023   7 mnd oud
Brandstrook

Drogere en hetere zomers vergroten de kans op brand in de natuur. Zeker in het drukke Nederland wordt het snel gevaarlijk als zo’n brand ongehinderd om zich heen grijpt. Provincie Gelderland werkt samen met gemeenten, de..


Lees verder 1 december 2023   7 mnd oud
Natuurwerkdag EENMALIG GEBRUIK

Op 3 en 4 november steken duizenden enthousiaste natuurliefhebbers hun handen weer uit de mouwen tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Goed voor de natuur, maar óók voor onze verbondenheid: met die natuur en met elkaar. Drie..


Lees verder 24 oktober 2023   8 mnd oud
alle winnaars

Acht nieuwe groene icoonprojecten maken Gelderland groener en beter bestand tegen extreem weer. Op 23 juni 2023 werden de winnaars bekendgemaakt. De eerste plaats ging naar het project de 'Vergroeningsgolf in Tiel'. Wethouder..


Lees verder 19 juli 2023   1 jaar oud
Gerjo en Jara bij kalf en koe (NIET VOOR ALGEMEEN GEBRUIK)

Je ziet precies waar de weilanden van boer Gerjo Koskamp en vennoot Jara van Rooij in het Gelderse Halle beginnen en waar ze eindigen. Eind april kleuren ze geel van paardenbloem, in mei overheerst het wit van klaver. Daartussen..


Lees verder 19 mei 2023   1 jaar oud
Samen voor de patrijs overzicht / NIET VRIJ TE GEBRUIKEN

Barakken van het asielzoekerscentrum, een zwembad, een manege. Jarenlang was dit kleine stukje Barlo (Aalten) bebouwd. Nu is het leeg, zweeft de torenvalk door de lucht en hoor je putters kwetteren. De natuur heeft het naar haar..


Lees verder 15 mei 2023   1 jaar oud
Gele korstmossen op eikenbomen zijn indicatief voor ammoniakvervuiling

Korstmossen reageren snel op veranderingen in de luchtkwaliteit. In Gelderland worden korstmossen op bomen dan ook al ruim dertig jaar gebruikt om de effecten van het ammoniakbeleid in kaart te brengen. Recent onderzoek toont aan..


Lees verder 10 mei 2023   1 jaar oud
Flamingo VOOR EENMALIG GEBRUIK

Het ene moment te droog, dan te nat: op de zandgronden van de Achterhoek komen alle uitersten voorbij. Daarom werken provincie Gelderland en waterschap Rijn & IJssel op allerlei plekken aan een klimaatrobuuster watersysteem. In..


Lees verder 3 februari 2023   1 jaar oud

Archief