Atlaskaarten embedden in uw website? Dat kan! Doet u ook mee?

Atlas Leefomgeving
2-NOV-2017 - Het embedden van kaarten van de Atlas Leefomgeving in uw eigen website biedt interessante mogelijkheden. Doordat ze diverse situaties inzichtelijk maken, versterken ze uw boodschap. De interactieve component nodigt gebruikers uit om mee te doen, en te ontdekken. Tenslotte helpt het gebruik van kaarten bepaald gedrag te bevorderen. Embed u mee? Het creatiefste voorbeeld tonen wij op onze website.

Op de Atlas Leefomgeving vindt u ruim 250 kaarten met informatie over uw leefomgeving en gezondheid. U kunt op elk gewenst gebied in Nederland in- of uitzoomen, en de kaarten combineren voor meer inzicht. Maar wat niet iedereen weet, is dat u deze kaarten ook kunt insluiten (embedden) in uw eigen website. Websitebezoekers kunnen deze kaarten gebruiken en net als op Atlas Leefomgeving op de ‘ingesloten’ kaart in- en uitzoomen. U kunt tot vijf kaarten combineren en die als geheel op uw eigen website tonen.

Met één klik overzicht en inzicht

Een gecombineerde kaartOnze kaarten kunnen uw communicatieboodschap versterken omdat ze inzicht kunnen bieden in diverse situaties. Op een website over geluidshinder kunnen bijvoorbeeld onze kaarten geluidbelasting door treinverkeer of geluidbelasting door verkeer op rijkswegen een beeld geven van de gemiddelde geluidsbelasting in een bepaald gebied. Als een wijkplatform een eigen website heeft, kunnen bezoekers inzoomen op hun eigen wijk. Dit is bijvoorbeeld handig als een wijkplatform aandacht wil vragen voor meer groen in de wijk. Door de Atlaskaarten bomen, struiken en lage vegetatie te combineren tot één kaart en deze te embedden, krijgen bezoekers een totaaloverzicht van de hoeveelheid groen in uw wijk. Op deze manier kunt u direct inzichtelijk maken dat de hoeveelheid groen in deze wijk verbeterd kan worden, en ook op welke plekken dat nodig is.

Met Atlaskaarten naar interactieve content  

Het embedden van Atlaskaarten maakt webpagina's ook interactief. Onze kaarten nodigen gebruikers uit om mee te doen, te leren en te ontdekken. Op een informatieve pagina over luchtkwaliteit kunnen gebruikers bijvoorbeeld zelf zien hoe hun eigen leefomgeving scoort op dit thema. Dat kan door onze kaarten met de gemiddelde jaarconcentraties van fijnstof, stikstofdioxide en roet te combineren in één kaart. Dit geeft ook leuke mogelijkheden voor educatieve websites, waar juist het leren en ontdekken centraal staat. Bijvoorbeeld een spreekbeurtpagina over drinkwater waarop kinderen kunnen opzoeken hoe het met de kwaliteit van drinkwater in hun eigen omgeving is gesteld. Kinderen kunnen ook worden uitgedaagd met opdrachten als ‘vergelijk de waterkwaliteit in twee gebieden’.

Een Atlaskaart ingesloten in een andere website

Nudgen met Atlaskaarten

Nudgen is een methode om met een ‘klein duwtje in de rug’ bepaald gedrag te bevorderen. Ook dat kan met onze kaarten. Een gezondheidsorganisatie kan door een combinatie van onze fietsroutekaart en groenkaart op hun webpagina te plaatsen, mensen uitdagen en inspireren om meer in de natuur te gaan bewegen. Want wat is nu leuker dan zelf je eigen recreatieve traject door het groen te ontwerpen? Zo maak je het als gezondheidsorganisatie voor mensen makkelijker én aantrekkelijker om in de natuur te gaan bewegen.

Dit zijn maar enkele mogelijkheden. Met onze bijna 250 kaarten zijn tal van interessante combinaties te maken die diverse communicatiedoeleinden kunnen versterken.

Leuk, maar hoe embed je een kaart?

Het insluiten (embedden) van een kaart is echt niet moeilijk: iedereen kan het. Het stappenplan (pdf, 1.1 MB) op Atlas Leefomgeving legt in vijf stappen uit hoe het moet. Wel moet u de legenda apart plaatsen (onder of naast de ingesloten kaart): anders neemt die teveel ruimte in beslag.

Creatief met Atlas Leefomgeving

Embed u ook mee? Wij dagen u uit om een Atlaskaart op uw website te embedden. De creatiefste voorbeelden tonen wij op onze website. Stuur de url van uw webpagina met de ingesloten Atlaskaart en een korte toelichting naar ons toe via het contactformulier. Wij zijn benieuwd!

Tekst: Jeannine Brand, Atlas Leefomgeving
Kaarten: Atlas Leefomgeving