Provincie Utrecht zoekt groene ideeën voor natuurinclusief bouwen

Provincie Utrecht
5-MEI-2019 - De provincie Utrecht zoekt voor natuurprijs Groene Kroon 2019 goede groene initiatieven die bijdragen aan de biodiversiteit in en rondom de bebouwde omgeving van de provincie. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Heb jij ook een goed initiatief? Doe dan mee aan natuurprijs Groene Kroon en maak kans op de prijs ter waarde van 6.000 euro.

De provincie wil de achteruitgang van biodiversiteit in bebouwd gebied keren. Met deze prijs wil de provincie de uitvoering van nieuwe initiatieven stimuleren, om zo de bijzondere Utrechtse natuur te beschermen.

Biodiversiteit centraal in het bouwproces

Net als in 2017 is Fiona van ‘t Hullenaar ook in 2019 jurylid en ambassadeur van de Groene Kroon. In 2015 was zij verantwoordelijk voor de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r, waarbij duurzaamheid en biodiversiteit centraal stonden. Het pand is nu een prachtig voorbeeld van natuur in de bebouwde omgeving. Omdat juist de initiatieven van architectenbureaus, woningcorporaties, bouwbedrijven en vastgoedontwikkelaars biodiversiteit op grote schaal versterken, roept Van ’t Hullenaar deze organisaties op om hun initiatieven aan te melden voor de Groene Kroon.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Fiona van 't Hullenaar (Bron: Provincie Utrecht)

En de winnaar is….

Maar ook gemeenten, natuurorganisaties en particulieren kunnen zich aanmelden. Kortom, de provincie roept iedereen met een kansrijke initiatief op om deel te nemen. Alle inzendingen worden beoordeeld op hun effect op het versterken van biodiversiteit in de provincie Utrecht. Ook de mate van innovatie, integraliteit en opschaalbaarheid wegen mee. Tijdens de prijsuitreiking op 18 september 2019 kiest een onafhankelijke jury winnaars in twee categorieën: kleine initiatieven en grote initiatieven.

Meer informatie

Tekst en foto: Provincie Utrecht