Hazen

Zoogdierdag 2020: webinar voor leden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden

Zoogdiervereniging
19-NOV-2020 - Op vrijdagmiddag 27 november vindt de Zoogdierdag 2020 plaats. Hoewel de Zoogdierdag een jaarlijks terugkerend evenement is, biedt deze ‘dag’ een unieke ervaring. Bijna alles is anders: het betreft een halve dag, een doordeweekse dag, een herfstige dag, én een digitale dag: het programma is volledig online te volgen.

De Zoogdierdag 2020 staat in het teken van de Rode Lijst Zoogdieren en heeft een afwisselend programma met lezingen, filmpjes, vragenvuren en een interactieve quiz. Bovendien worden de winnaar van de fotowedstrijd (met als thema Rode Lijst Zoogdieren) en hét zoogdier van 2021 bekend gemaakt. Er is zelfs ruimte om gezellig bij te kletsen met oude bekenden, of kennis te maken met nieuwe, tijdens de afsluitende Digi-Borrel. Deelname is gratis, aanmelden is vereist.

Programma in het kort

De Rode Lijst Zoogdieren zal tijdens dit evenement officieel worden aangeboden aan mevrouw Wilmar Remmelts van het ministerie van LNV, waarna zij tijdens een korte lezing zal stilstaan bij de werkwijze rondom de Rode Lijst.

De auteurs van de Rode Lijst zullen, met hulp van leden, vrijwilligers en andere enthousiastelingen, ingaan op de opvallendste verschijningen en verdwijningen. Uiteraard komen ook de soorten die al veel stof tot nadenken (en discussiëren) gaven aan bod: konijn en haas.

Emeritus hoogleraar Louise Vet bespreekt in een korte lezing de wijze waarop het Deltaplan Biodiversiteit de resultaten uit de Rode Lijst zal implementeren.

Oefenen

Omdat deze digitale Zoogdierdag een eerste is voor de organisatie, maar ook voor veel van de aanwezigen, wordt op woensdag 25 november een ‘oefenavond’ georganiseerd. Deelnemers krijgen een link toegestuurd waarmee zij tussen 19:00 en 20:00 uur kunnen inloggen en alvast kunnen uitproberen hoe een interactieve webinar werkt.

Aanmelden

Tekst: Zoogdiervereniging
Foto: Ab Baas, Verspreidingsatlas.nl (leadfoto: hazen)