Zanglijster. Turdus philomelos

Natuurjournaal 21 december 2020

Nature Today
21-DEC-2020 - Buitenlandse zanglijsters op bezoek, madeliefje bloeit nog steeds.

Nederlandse zanglijsters trekken in de winter naar Zuid-Europa, dus die zul je nu niet zien. Scharrelt er toch een zanglijster door je tuin? Dan is dat een Scandinavische zanglijster! Ze zien er precies hetzelfde uit, maar broeden ergens anders. Deze Scandinavische zanglijsters zullen Nederland in februari weer verlaten. Tegen die tijd zijn de Nederlandse vogels alweer terug. Je kunt de zanglijster dus het hele jaar door zien in Nederland.

Madeliefje

Een blokje om is heel gezond, zeker in deze donkere dagen. De natuur lijkt misschien wat grauw en somber, maar kijk de volgende keer dat je buiten bent eens naar de grond. Grote kans dat je nog madeliefjes ziet bloeien! De bloemetjes van deze plant zijn bijna het hele jaar door te zien. Er zijn maar weinig andere planten in Nederland die in de winter bloeien - des te meer reden om extra op het madeliefje te letten.

Wil je meer weten over de natuur in jouw omgeving kijk dan op NatureToday.nl of download Nature Today in de appstores van Apple en Google Play

Tekst: Marjolein Mooij, NatureToday.nl
Foto's: Gérard Meyer, Flickr; Enzio Harpaintner, Flickr