Kat met een muis

Wat brengt de kat thuis?

Zoogdiervereniging
6-MEI-2021 - In de maatschappij is discussie ontstaan over het jaaggedrag van katten. Wat betekent dit voor de omgeving? Katten die buiten lopen jagen op dieren en brengen die vaak mee naar huis. Het is zonde om met deze informatie niets te doen, de Zoogdiervereniging kan uw hulp gebruiken! Door te melden wat uw kat thuis heeft gebracht, helpt u om de verspreiding van kleine zoogdieren in kaart te brengen.

De Zoogdiervereniging heeft dit onderzoek opgezet samen met vijf derdejaars studenten van de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving. Het doel van dit project is het in kaart brengen welke diersoorten katten mee naar huis nemen. Hierbij kan gedacht worden aan verschillende soorten muizen, maar ook konijnen, vogels en andere kleine diersoorten. Door deze dieren te melden, onstaat er een beter beeld van de soortsamenstelling van kleine zoogdieren in heel Nederland. Zeker in steden is hier nog weinig informatie over.

Stuur uw foto's op via watbrengtdekatthuis.nlVia watbrengtdekatthuis.nl kunt u uw melding(en) doorgeven. Hier stuurt u foto’s in van het gevonden dier en geeft u aan welk dier u denkt dat de kat gevangen heeft. Het kan zijn dat voor verdere informatie over de melding contact wordt gezocht. Uitsluitend hiervoor wordt uw emailadres gebruikt.  

Heeft u nog vragen? Mail dan naar info@zoogdiervereniging.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de resultaten? Houd dan de kanalen van de Zoogdiervereniging in de gaten.

Tekst: Lisanne Leenaarts, Tijs van Gijn, Rowenda Udo, Yara Lasschuyt en Myrthe Heusdens, Hogeschool Inholland, Delft
Foto's: Gamaliel Espinoza Macedo, Flickr; Jan Nefkens