#24uurnatuur

Doe mee met de #24uurnatuur Bioblitz!

SoortenNL
12-AUG-2021 - Op 14 augustus organiseert SoortenNL een 24 uur durende natuurmarathon. Aanleiding is het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Iedereen kan meedoen aan #24uurnatuur door waarnemingen van wilde dieren of planten door te geven via Waarneming.nl of Tuintelling.nl.

Welke vogels zie jij in je tuin? En welke libellen leven er rond de parkvijver? Het is niet altijd gemakkelijk om planten en dieren te herkennen. Met de gratis app ObsIdentify ben je zelf onderzoeker. Maak een foto en herken 22.303 wilde dieren en planten die voorkomen in Noordwest-Europa. Jouw waarnemingen en die van anderen dragen bij aan kennis van de natuur. Zo maken je waarnemingen en die van anderen deel uit van onderzoek naar deze soorten. Elke waarneming telt!

#24uurnatuur

Wil je nu alvast weten wat je allemaal kan tegenkomen? Op sociale media nemen we je dagelijks mee de natuur in. We laten zien hoe je verschillende planten- en diersoorten kunt ontdekken. Hoe kom je er bijvoorbeeld achter welke reptielen en amfibieën er bij jou in de buurt leven? Of hoe werkt vleermuisonderzoek? Leer van elkaar door jouw eigen natuurervaringen en beeldmateriaal te delen met de hashtag #24uurnatuur.

#24uurnatuur wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Doe mee met #24uurnatuur en voer je waarnemingen in

Tekst: Ineke Radstaat, De Vlinderstichting
Afbeeldingen: SoortenNL; Kars Veling