Groene karavaan lead

Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan door Overijssel

Provincie Overijssel
21-OKT-2022 - Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving. De opening vindt plaats tijdens een Wilde Stadscafé in het Burgerweeshuis in Deventer.

Het doel van de Groene Karavaan is om natuur dichterbij te brengen en meer mensen natuur te laten beleven in hun eigen omgeving. Het programma omvat een groot aantal activiteiten: van bomen- en rivierwandelingen, workshops duurzamer leven, workshops over de ringslang, paddenstoelen en het planten van bomen tot een afsluitende Ecomarkt. De karavaan is een initiatief van Natuur voor Elkaar, het provinciale netwerk waarin 25 organisaties en opleidingen het natuurbeleid in Overijssel samen handen en voeten geven. Na Salland slaat de karavaan haar ‘tenten’ op in het Vechtdal, Noordwest-Overijssel en Twente.

Wilde Stadscafé

Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel voor Landbouw, Natuur en Facilitair en Thomas Walder, wethouder van de gemeente Deventer, verrichten de opening tijdens een Wilde Stadscafé in het Burgerweeshuis in Deventer. Deze bijeenkomst heeft als thema ‘Zorgen voor het landschap en zorgen voor onszelf’. Doel van de openingsactiviteit is aandacht te vragen voor de helende kwaliteiten van de natuur. Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, is deze avond de ‘cafébaas’. Hij ontvangt Karin Dijkstra, lector Gezondheidsbevordering in de Leefomgeving, Dirk Dijkslag van de Dimence Groep en directeur Judith Snepvangers van IJssellandschap. Journalist en verhalenverteller Wim Eikelboom vertelt rivierverhalen, begeleid door liederen van muzikant Ernst van der Sloot.

Meer informatie

  • Het complete programma van de Groene Karavaan is te vinden op Groenekaravaanoverijssel.nl.
  • Het burgerweeshuis, waar de opening plaatsvindt, is te vinden in de Bagijnenstraat 9, 7411 PT in Deventer.

Tekst: Provincie Overijssel
Afbeelding: Natuur voor Elkaar