Nieuwsgierige wezel

Wezel, hermelijn en bunzing hebben eigen werkgroep

Zoogdiervereniging
13-SEP-2008 - De drie kleinere neefjes van de boom- en steenmarter staan centraal bij de Werkgroep Kleine Marterachtigen van Zoogdiervereniging VZZ.

Bericht uitgegeven door Zoogdiervereniging VZZ op zaterdag 13 september 2008 

De drie kleinere neefjes van de boom- en steenmarter staan centraal bij de Werkgroep Kleine Marterachtigen van Zoogdiervereniging VZZ.

Voor wie wel eens een wezel, hermelijn of bunzing heeft zien scharrelen en meer wil weten over deze fascinerende dieren is er nu de Werkgroep Kleine Marterachtigen (WKM). Deze houdt zich bezig met deze drie kleine marterachtigen. Er is op dit moment weinig bekend over hoe het gaat met de wezel, hermelijn en bunzing in Nederland. Daarom wil de werkgroep meer informatie verzamelen over de verspreiding van deze dieren. Daarnaast zal er in de toekomst onderzoek plaatsvinden naar hun terreingebruik, dieet en ander gedrag.

De werkgroep is een contactgroep voor mensen die als hobby onderzoek doen of willen doen naar wezels, hermelijnen of bunzingen en graag hun ervaring willen delen met anderen. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden door te mailen naar: werkgroep-kleine-marterachtigen@vzz.nl.

Tekst: Tim Hofmeester, WKM/Zoogdiervereniging VZZ
Foto: Rollin Verlinde, www.vildaphoto.net