logo AD Natuurprijs

Boommarters winnen derde prijs

Zoogdiervereniging
25-SEP-2008 - Het project van de Werkgroep Boommarter om boommarters van zendertjes te voorzien, heeft de derde prijs gewonnen bij de uitreiking van de Fentener van Vlissingen AD-Natuurprijs.

Bericht uitgegeven door Zoogdiervereniging VZZ op donderdag 25 september 2008

 

Het project van de Werkgroep Boommarter om boommarters van zendertjes te voorzien, heeft de derde prijs gewonnen bij de uitreiking van de Fentener van Vlissingen AD-Natuurprijs.

 

De Werkgroep Boommarter van Zoogdiervereniging VZZ krijgt als winnaar van de derde prijs van de Fentener van Vlissingen AD-Natuurprijs een bedrag van 12.500 euro. Dit geld wordt besteed aan een project om enkele boommarters van zenders te voorzien zodat we meer te weten komen over hun leefgebieden en hoe ze deze benutten. Dit onderzoek, waar trouwens nog veel meer geld voor nodig is, is van groot belang voor een effectieve bescherming van deze zeldzame beesten.

 

 

 

Ben van den Horn, voorzitter van de werkgroep kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn want hij zat voor zijn werk in India. Zijn partner Elise Schokker  en bestuurslid Hugh Jansman vervingen hem. Juryvoorzitter Ed Nijpels was lovend over het project: ‘Verschillende juryleden roemden vooral het geduld waarmee het onderzoek naar de habitat van de boommarter wordt uitgevoerd. Met dit werk kan wellicht de soort voor uitsterven worden behoed.’

 

De Werkgroep Boommarter is natuurlijk heel blij met de prijs. Financieel bekeken is dit een belangrijk begin. Want al wordt het werk verricht door vrijwilligers het totale onderzoeksprogramma gaat jaren duren wordt veel duurder ingeschat. ‘Maar dit is natuurlijk een fantastische opsteker!’

 

 

 

Het project ‘Op de bres voor de Jeneverbes’ won de eerste prijs. Inzender Jan van Ginkel ontving een penning en een geldbedrag van 25.000 euro. De tweede prijs was voor de Eckeltsebeek in Afferden. De publieksprijs ging naar het Heiligenbergerbeekdal in Amersfoort.

 

Zie ook de volgende links: Project Jeneverbes wint Natuurprijs en Boommarter nominatie prijs.

 

En u kunt nog op de boommarters stemmen in de filmpjeswedstrijd van omroep LLink.

 

Tekst: Zoogdiervereniging VZZ en Werkgroep Boommarter

Bron: het AD

Foto: het AD; foto prijsuitreiking is van fotograaf William Hoogteyling in opdracht van het AD