ROLLIN VERLINDE vleermuizen

Vleermuisliefhebbers ontmoeten elkaar 25 oktober

Zoogdiervereniging
17-OKT-2008 - Wie geïnteresseerd is in vleermuizen mag 25 oktober niet missen. Dan organiseert de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van Zoogdiervereniging VZZ de jaarlijkse VLEN-dag in Nijmegen.

Bericht uitgegeven door Zoogdiervereniging VZZ op vrijdag 17 oktober 2008 

Wie geïnteresseerd is in vleermuizen mag zaterdag 25 oktober niet missen. Dan organiseert de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van Zoogdiervereniging VZZ de jaarlijkse VLEN-dag in Nijmegen.

De hele dag zijn er lezingen over vleermuizen, vleermuisonderzoek en andere vleermuis-wetenswaardigheden. Er is een divers aanbod aan sprekers. Zo horen de deelnemers hoe het is om een voor Nederland nieuwe vleermuissoort te ontdekken, wat natuurwetten in de praktijk voor vleermuizen betekenen, hoe het is om vleermuizen te onderzoeken in de jungle van Frans Guyana, en de resultaten van diverse Nederlandse onderzoeken. En er is een quiz vleermuizen herkennen en de vleermuisradar wordt gedemonstreerd.

Verder is er genoeg ruimte voor iedereen die geïnteresseerd is in vleermuizen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Kortom, alle ingrediënten voor een informatieve en leuke dag voor de vleermuisliefhebber!

Het volledige programma is te vinden op www.vleermuis.net.  Leden hoeven zich niet aan te melden. Niet-leden kunnen zich opgeven via excursies@vzz.nl voor donderdag 23 oktober.

Tekst: Zoogdiervereniging VZZ
Foto: Rollin Verlinde, www.vildaphoto.net