Gewone pad

Paddentrek verloopt mondjesmaat tot nu toe

Stichting RAVON
12-APR-2009 - Door de kou in het begin van het seizoen en de aanhoudende droogte afgelopen tijd verloopt de paddentrek tot nu toe slechts mondjesmaat. De vroege amfibieënsoorten (salamander, bruine kikker, heikikker) zijn inmiddels grotendeels naar het water getrokken. De meeste padden moeten echter nog vertrekken. Veel paddenwerkgroepen hebben tot op heden slechts 40% of 50% van hun verwachte aantal padden overgezet. Deze week is er wat regen voorspeld, in combinatie met hogere temperaturen zou dit kunnen leiden tot een goede trek!
Bericht uitgegeven door RAVON op zondag 12 april 2009

Gewone padDoor de kou in het begin van het seizoen en de aanhoudende droogte afgelopen tijd verloopt de paddentrek tot nu toe slechts mondjesmaat. De vroege amfibieënsoorten (salamander, bruine kikker, heikikker) zijn inmiddels grotendeels naar het water getrokken. De meeste padden moeten echter nog vertrekken. Veel paddenwerkgroepen hebben tot op heden slechts 40 tot 50% van hun verwachte aantal padden overgezet. Deze week is er wat regen voorspeld, in combinatie met hogere temperaturen zou dit kunnen leiden tot een goede trek!

De soorten amfibieën en aantallen die door de paddenwerkgroepen worden overgezet zijn dagelijks te volgen op www.padden.nu.

Tekst en foto: Jelger Herder (RAVON, www.digitalnature.org)