Bever Groningen uitsnede

Bevers uitgezet in Groningen

Zoogdiervereniging
5-DEC-2009 - Het Groninger Landschap heeft bij het Foxholstermeer (GR) drie bevers uitgezet. In totaal zijn er in het Zuidlaardermeergebied nu acht bevers losgelaten. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een blijvende populatie van deze dieren in het gebied ontstaat.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging op zaterdag 5 december 2009

 

Het Groninger Landschap heeft bij het Foxholstermeer (GR) drie bevers uitgezet. In totaal zijn er in het Zuidlaardermeergebied nu acht bevers losgelaten. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een blijvende populatie van deze dieren in het gebied ontstaat.

 

Het is de verwachting dat de uitgezette bevers zich blijvend in het Zuidlaardermeergebied vestigen. De komende periode worden de ontwikkelingen van de beverpopulatie onder meer met hulp van vrijwilligers goed in de gaten gehouden.

 

Bevers kwamen vroeger ook in het Zuidlaardermeergebied voor. Het Groninger Landschap heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in natuurontwikkeling langs de oevers van het meer en inmiddels is de omgeving zodanig ingericht dat er voor de bevers weer voldoende leefruimte is.

 

 

Het belang van bevers voor het Zuidlaardermeergebied is groot. Bevers kunnen namelijk veel goeds doen voor dit gebied. Door hun geknaag geven ze meer variatie en structuur in een oever waardoor andere dier- en plantensoorten meer overlevingsmogelijkheden krijgen.

 

Bron: Groninger Landschap

Foto: Erwin Vos