vroedmeesterpad

Dorrestijn signeert natuurgids op RAVON-dag

Stichting RAVON
10-NOV-2010 - Zaterdag 13 november 2010 zal Hans Dorrestijn zijn nieuwe Dorrestijns Natuurgids signeren tijdens de Landelijke RAVON-dag te Nijmegen. Voorafgaand aan het signeren zal Hans een korte presentatie geven.

Bericht uitgegeven door Stichting RAVON op [publicatiedatum]

Zaterdag 13 november 2010 zal Hans Dorrestijn zijn nieuwe Dorrestijns Natuurgids signeren tijdens de Landelijke RAVON-dag te Nijmegen. Voorafgaand aan het signeren zal Hans een korte presentatie geven.

Vroedmeesterpad (foto: Jelger Herder)Veel Nederlandse reptielen en amfibieën zijn rond deze tijd al in winterrust, degenen die dat nog niet zijn moeten haast maken. Voor de vroedmeesterpad zal het nog stevig graven worden, deze graaft zich namelijk diep in de grond om zich in de winter te beschermen. Vissen hoeven zich nog geen grote zorgen te maken, totdat het ijs oprukt. De riet- of ruisvoorn, overigens de favoriet van Hans Dorrestijn, komt alleen in de problemen als het ijs te diep groeit, of als bacteriën in het slib zuurstof aan het bovenstaande water onttrekken. Vanwege deze winterrust is er voor natuurliefhebbers en -onderzoekers in de herfst en winter minder in het veld te vinden. Een goede gelegenheid om de landelijke RAVON-dag te organiseren.

Dorrestijns Natuurgids (foto: Uitgeverij Nijgh en van Ditmar)De Landelijke RAVON-dag wordt elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in november. Gedurende deze dag worden verschillende lezingen gehouden die alle ingaan op een bepaald dagthema. Het thema van dit jaar is “Beschermen werkt!’, waarbij de RAVON-vrijwilligers de hele dag centraal staan. Naast lezingen is deze dag een ideale gelegenheid voor mensen om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.

Dorrestijns Natuurgids is tijdens de RAVON-dag te koop in de boekenstand van Wil MeysNatuurBoeken. Mocht u het al in huis hebben, neem het dan mee!

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van RAVON.

>>Kijk nu live naar amfibieën in een tuinvijver op kikkercam.nl!

Tekst: Kris Joosten, RAVON
Foto's: Jelger Herder, RAVON; Uitgeverij Nijgh en Van Ditmar