Dassenmobiel buitenkant VOOR EENMALIG GEBRUIK

Jaar van de Das, het jaar dat jij een echte das ziet?

Zoogdiervereniging
16-MEI-2015 - De das is dit jaar door de Zoogdiervereniging en Das&Boom uitgeroepen tot het zoogdier van het jaar. Benieuwd naar hoe een das leeft? Dan is 2015 het moment om een bezoek te brengen aan de Dasmobiel! Hier spot je dassen in hun eigen natuurlijke leefomgeving.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging [land] op [publicatiedatum]

De das is dit jaar door de Zoogdiervereniging en Das&Boom uitgeroepen tot het zoogdier van het jaar. Benieuwd naar hoe een das leeft? Dan is 2015 het moment om een bezoek te brengen aan de Dasmobiel! Hier spot je dassen in hun eigen natuurlijke leefomgeving.

Sinds vier jaar heeft Landschap Overijssel een Dasmobiel. Dit is een geur- en geluidsdichte observatiehut die naast een bewoonde dassenburcht staat. Vanuit die hut kunnen mensen ongestoord naar dassen kijken die zich in hun eigen, natuurlijke omgeving begeven.

Dasmobiel aan de buitenkant. Op de voorgrond een ingang van de dassenburcht (foto: Mark Zekhuis)

2014 was een geweldig jaar. Er zijn ruim 180 bezoekers in de Dasmobiel geweest, van wie ruim 80% de dassen daadwerkelijk heeft gezien. De Dasmobiel is er op gericht om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit prachtige en indrukwekkende landdier, met als doel het draagvlak voor de das en natuur en landschap te vergroten. Tijdens je bezoek word je begeleid door een ervaren en kundige dassengids.

Praktische informatie
Van mei tot en met augustus bieden wij het arrangement ‘Dassenkijken’ aan. Op www.landschapoverijssel.nl/dassenkijken vind je praktische informatie over de dasexcursie.
In mei en augustus 2015 boek je een excursie op de woensdag en vrijdag en in juni en juli 2015 op de woensdag, vrijdag en zaterdag. De observatie gaat door bij een minimum deelname van vier personen en maximaal acht personen per avond. Een bezoek aan de Dasmobiel kost € 35,- p.p. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om de leefomgeving van de das te blijven beschermen. Kom alleen of samen met je gezin genieten van een uniek uitzicht tijdens een bijzondere avond onder leiding van één van de drie dassengidsen.

In de Dasmobiel (foto: Mark Zekhuis)

Op www.jaarvandedas.nl vind je meer informatie over het Jaar van de Das.

Tekst: Fleur de Graaf, Landschap Overijssel
Foto’s: Mark Zekhuis, Landschap Overijssel