Genomineerde boeren voor de Gouden Grutto 2017

Gouden Grutto Award voor beste natuurboer van Nederland

Vogelbescherming Nederland
14-FEB-2017 - De vogelstand in het landelijk gebied holt achteruit. Maar er zijn ook boeren die laten zien dat natuur en landbouw kunnen worden gecombineerd. Zij doen hun uiterste best om de natuurbelangen te combineren met een financieel gezond bedrijf. Negen boeren zijn genomineerd voor de Gouden Grutto.

Veel boeren hebben een groot hart voor de natuur. Zij willen geen saaie akkers en stille weilanden maar een kleurrijk boerenland vol vlinders en zingende vogels. Dat is een lastige opgave. Daarvoor verdienen deze boeren waardering. De Gouden Grutto Award 2017 is een publieksverkiezing die natuurvriendelijke boeren stimuleert. Zes organisaties uit de landbouwwereld nomineerden de natuurvriendelijkste boer uit hun netwerk voor de Gouden Grutto Award 2017, dé prijs voor de beste natuurboer van Nederland. Iedereen kan stemmen via www.redderijkeweide.nl.

Stem voor de Gouden Grutto

Maak kennis met de negen genomineerde ondernemers en stem op de kandidaat die, wat jou betreft, de Gouden Grutto verdient. Van elke genomineerde boer maakte Vogelbescherming-ambassadeur Camilla Dreef een vlog, om je mee te nemen op het bedrijf, en in de visie van, elk van de genomineerde boeren.

Verantwoordelijkheid nemen

Het redden van akker- en weidevogels is al jaren een topprioriteit voor Vogelbescherming. De Gouden Grutto verkiezing is een initiatief om inspirerende natuurondernemers in de schijnwerpers te zetten. Bij de genomineerden hoor je leeuweriken, kieviten of grutto’s boven het land en je ademt er de geur van kruiden in. Van zulke ondernemers willen we als consument toch de producten kopen? Want alleen met een gezonde financiële basis kan het Nederlandse boerenland blijven bruisen van het leven. Daarom nodigt Vogelbescherming met de campagne ‘Red de Rijke Weide’ alle partijen – consumenten, supermarkten, fabrikanten, overheid en boeren – uit om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen om de ontwikkeling van natuurinclusieve landbouw te realiseren.

Tekst: Lars Soerink, Vogelbescherming Nederland
Foto: Fred van Diem, Vogelbescherming Nederland