Zoekkaart Zaden en Vruchten

Met gratis zoekkaarten de natuur in

ARK Rewilding Nederland
10-JUN-2018 - Het beste uit een bezoek aan het natuurgebied om de hoek halen, eindelijk eens ontdekken welke diersporen je bent tegengekomen, of misschien wel gewoon zien wat je eigen achtertuin allemaal te bieden heeft? Handige hulpmiddelen daarvoor zijn de zoekkaarten van ARK Natuurontwikkeling.

Regelmatig maakt ARK nieuwe zoekkaarten voor veldlessen voor basisscholen in Nederland. ARK-tekenaar Jeroen Helmer maakt deze fantastische zoekkaarten. Zoekkaarten zijn te bestellen in onze web(geef)winkel. Na bestelling ontvang je een bevestiging met een link waarmee je de bestanden als pdf kunt downloaden en zelf kunt afdrukken. Ideaal bijvoorbeeld om mee te nemen naar buiten als je de natuur in trekt. Aan het gebruik van deze gratis producten zijn voorwaarden verbonden. Ze mogen alleen gebruikt worden voor niet-commerciële activiteiten.

Zoekkaart Diersporen

Zoekkaarten wilde natuur

Er zijn al meer dan honderd zoekkaarten, voor elk wat wils. Zo is er bijvoorbeeld ook een serie over hoe de eigen dynamiek van de wilde natuur een grote biodiversiteit brengt. Deze zoekkaarten geven aan hoe bepaalde dieren of natuurlijke fenomenen een sleutelrol spelen in die dynamiek. Zo maakte ARK al zoekkaarten over onder meer de sleutelrol van bever, wild zwijn, edelhert, wolf, wisent, wilde paarden en runderen, rivierhout, schelpdierbanken en het wandelende woud.

ARK-tekenaar Jeroen Helmer

Snel zelf bestellen

De zoekkaarten zijn eenvoudig te bestellen op webwinkel.ark.eu. Ook nieuwe titels zullen via deze website te downloaden of te bestellen zijn. En heb je zin om te kleuren? Kies dan een van de kleurplaten van boomkikker, edelhert of misschien wel de delta. Print ze uit en kleur ze in.

Tekst: Karsten Reiniers, ARK Natuurontwikkeling
Tekeningen: Jeroen Helmer, ARK Natuurontwikkeling
Foto: Karsten Reiniers, ARK Natuurontwikkeling