idyllegrasland primair

Doe mee met fotoactie kruidenrijk grasland

WWF Nederland
7-JUN-2019 - Het Wereld Natuur Fonds, ministerie LNV, RVO, BoerenNatuur en WUR (WEnR) vragen je hulp bij het verzamelen van 4000 actuele foto’s van kruidenrijke graslanden in Nederland. Tot 15 juni kun je kruidenrijke graslanden fotograferen en doorgeven via een speciale webapp. Deze oproep maakt deel uit van een onderzoek om kruidenrijke graslanden op een eenvoudige en betrouwbare manier te leren herkennen.

Kruidenrijk grasland is een belangrijk leefgebied voor insecten, vogels en bodemorganismen. Daarmee is het van groot belang voor het realiseren van herstel van biodiversiteit in agrarische gebieden. Om kruidenrijk grasland beter te kunnen herkennen, wordt gewerkt aan een innovatieve methode, waarbij een combinatie van satellietbeelden, radarbeelden en foto’s van een perceel worden gebruikt. Om deze beelden aan elkaar te koppelen, zijn nu 4.000 actuele foto’s nodig van kruidenrijke graslanden op melk- (of vlees)veebedrijven.

Deel foto's van kruidenrijke graslanden

4000 foto’s, dat is veel! Daarom vragen we alle experts van Nederland om te helpen. Doe je mee? Er is een speciale webapp gemaakt waarmee je foto’s in het veld kan maken en direct uploaden. De app slaat dan ook direct de locatie, datum en tijd van de foto op. Zodoende kan het beeld gelinkt worden aan een actueel satelliet- en radarbeeld. De fotoactie loopt nog tot 15 juni, want daarna worden de meeste kruidenrijke graslanden gemaaid.

Hoe werkt het?

Voor nadere informatie, stuur ons een berichtje o.v.v. je naam en locatie. Je ontvangt dan het startpakket met alle instructies. Alvast bedankt voor jullie inzet!

Tekst: Wereld Natuur Fonds
Foto: Kars Veling