filmbeeld 'Land of the far north'

Geniet nu alvast van het Wildlife Film Festival Rotterdam

Provincie Zuid-Holland, WFFR
18-SEP-2020 - Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) komt er weer aan! Zes dagen lang genieten van de mooiste documentaires over de natuur uit binnen- en buitenland. Het was wel even flink zoeken hoe het jaarlijkse festival coronaproof georganiseerd kan worden. Er is gekozen voor een combinatie van on- en offline. Belangrijk voordeel: de voorpret start nu al!

Het WFFR vindt dit jaar plaats van dinsdag 27 oktober tot en met zondag 1 november. Wil je er ‘live’ bij zijn dan moet je in bioscoop Cinerama aan de Westblaak in Rotterdam zijn. Vanwege de maatregelen rond het corona-virus is de capaciteit in de bioscoop beperkt. Daarom kun je de films dit jaar ook online bekijken. Het online gedeelte van WFFR zal op dezelfde dagen plaatsvinden als het festival in de bios. 

Klimaatverandering

Het festival staat dit jaar in het teken van het thema 'Klimaatverandering’. Rondom dit actuele thema is een speciaal blok opgebouwd met hoopvolle films voor de toekomst. Ook krijg je als bezoeker of (online) deelnemer persoonlijke tips van niemand minder dan de bekende natuurdocumentairemaker Sir David Attenborough.  

WFFR Preview Tour

Voor mensen die niet kunnen wachten heeft WFFR dit jaar de WFFR Preview Tour in het leven geroepen, waarbij je vanaf zondag 6 september elke zondag een film uit het komende programma thuis al kunt bekijken. Kaartjes voor deze speciale online vertoningen kosten 3,00 euro per stuk. Met een unieke code kun je thuis inloggen en de film gedurende één dag (alleen op die zondag) bekijken. Via de nieuwsbrief van het festival kom je te weten welke films er te zien zijn.

Wat onveranderd is gebleven ten opzichte van eerdere edities: elke donderdag wordt een film uit het nieuwe programma bekendgemaakt. Bekijk hier het programma tot nu toe

Filmstill Okavango River of Dreams – Paradise

Over het WFFR

Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is sinds 2015 het enige filmfestival voor natuurdocumentaires in Nederland en vertoont de meest recente films uit binnen- en buitenland op gebied van wildlife en natuur. WFFR vindt ieder najaar plaats in het Rotterdamse filmtheater Cinerama en vertoont korte en lange documentaires die de schoonheid van de natuur laten zien en de relatie tussen mens en natuur in beeld brengen. Tijdens WFFR zijn er speciale masterclasses rond natuurbescherming en natuurfilms. WFFR heeft ook een goed bezocht educatieprogramma voor scholen in de regio.

Meer informatie

Tekst: Anne Bakker en Raymond Lagerwaard, WFFR
Afbeeldingen: WFFR (leadfoto: Filmstill Land of the Far North)