Vijfde editie Wildlife Film Festival boordevol prachtige natuurfilms

Provincie Zuid-Holland
2-OKT-2019 - De mooiste nieuwe wildlifedocumentaires ziet u tijdens het Wildlife Film Festival, van 30 oktober t/m 3 november 2019 in filmtheater Cinerama in Rotterdam. Het festival pakt deze vijfde editie flink uit, met ruim honderd vertoningen van de meest bijzondere, spraakmakende en prachtige natuurfilms van makers uit binnen- en buitenland. De provincie Zuid-Holland is hoofdpartner van het festival.

Het programma bestaat uit prachtige documentaires die de schoonheid van de natuur laten zien, maar ook de relatie tussen mens en natuur belichten. Filmmakers uit Nederland en van over de hele wereld zenden jaarlijks hun films in voor het WFFR, waaruit de festivalorganisatie de beste films selecteert voor vertoning. Het festival trok vorig jaar maar liefst 7.500 bezoekers, onder wie veel jonge mensen. Tijdens het festival zijn er speciale lezingen en interessante activiteiten rond natuurbescherming en natuurfilms. Als bezoeker kunt u hier in gesprek met de vele aanwezige filmmakers. Nieuw in 2019 is het scholenprogramma; maar liefst 1200 lagere en middelbare scholen hebben zich opgegeven voor de natuurfilm-middagen. De provincie Zuid-Holland brengt als hoofdpartner van het festival onder de aandacht dat er ook in eigen regio veel moois te zien is.

'Wildlife' in Zuid-Holland: de ijsvogel

Films in première

Veel van de vertoonde films waren nog niet eerder in Nederland te zien. Het festival opent dit jaar met de inspirerende publiekspremière GALAPAGOS: Hope for the Future. In deze inspirerende publiekspremière, een 100 procent Nederlandse productie, vlieg je met albatrossen over adembenemende landschappen, duik je met een groep hamerhaaien door azuurblauw water en ontmoet je de grootste schildpadden ter wereld. De film belicht een kant van de Galapagos waar mens en dier dicht bij elkaar staan: het hoopvolle verhaal van gepassioneerde onderzoekers die zich inzetten om dit prachtige ecosysteem te beschermen en toekomstbestendig te maken.Leeuwenwelpen in Botswana in 'Birth of a Pride'

Andere mooie films op het programma zijn Birth of a Pride, waarin je de wereld beleeft door door de ogen van zes leeuwenwelpen in Botswana; De Levende Delta, een filmische ode aan dit prachtige en steeds veranderende natuurgebied; Rewilding, een documentaire over de herintrede van grote wilde dieren in de Europese natuur; en Wild Canada - Great Bear Rainforest, een fijne feelgood film voor het hele gezin met Nederlandse voice-over. 'Rewilding': is er in de Europese natuur ruimte voor groot wild?

Er zijn dit jaar acht speciale programma’s, waarbij je één kaartje koopt voor een doorlopende filmvoorstelling van minimaal twee films. Bijvoorbeeld Best of Dynasties op zondagmiddag 3 november, met de drie beste en laatste afleveringen uit de BBC Earth serie. De andere programma's zijn ingedeeld naar thema’s, te weten: Europe, Africa, Impact, Yellowstone, Countries en Mountains. Kijk hier voor een volledig overzicht.

Flamingo Award

Op 2 november is de prijsuitreiking van de Flamingo Award, de competitie voor natuur- en wildlife-films. Filmmakers maken met hun inzending kans op prijzen in tien categorieën: onder andere voor de beste film, de beste jeugdfilm en de beste people and nature-film. De professionele jury bestaat uit vijf deskundigen op het gebied van film en natuurbschermimg. Bekijk de korte interviews met de juryleden.

Algemene informatie

Wildlife Film Festival Rotterdam
Datum: 30 oktober t/m 3 november 2019
Tickets: vanaf €9,-
Locatie: Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam

WFFR wordt georganiseerd door Stichting Wildlife Film Festival Rotterdam en werkt samen met onder meer Provincie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Rotterdam Festivals en National Geographic.

'Wild Canada - Great Bear Rainforest' is leuk voor het hele gezin

Tekst: provincie Zuid-Holland
Foto's: Kees Mostert, provincie Zuid-Holland; WFFR