Still uit Arjans Biggest Year

Haal de natuur naar binnen met het Wildlife Film Festival

Provincie Zuid-Holland
21-MEI-2020 - We zijn deze periode allemaal veel vaker in en om ons eigen huis. Daardoor zijn de mogelijkheden om van de natuur te genieten beperkter dan normaal. Het team van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) komt ons tegemoet. Zolang de coronacrisis duurt, biedt het jaarlijkse festival gratis natuurfilms aan via de speciale WFFR Online playlist.

De playlist is divers en interessant voor een breed (inter-)nationaal publiek. Het aanbod varieert van films over stadsparken in Rotterdam (De Zevenhuizerplas) en Groningen (Het Noorderplantsoen) tot films over bescherming van olifanten in Thailand (Forest Hope) en wildlife in Tanzania (River Battlefront).
Het team WFFR: "Onze films brengen de natuur dichter bij de mensen. De speciale WFFR Online playlist wordt heel goed bekeken en we zijn blij dat we op deze manier iets positiefs kunnen bijdragen in deze onzekere tijd."
#SamenSterk

Forest Hope

Over het WFFR

Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is sinds 2015 het enige filmfestival voor natuurdocumentaires in Nederland en vertoont de meest recente films uit binnen- en buitenland op gebied van wildlife en natuur. WFFR vindt ieder najaar plaats in het Rotterdamse filmtheater Cinerama en vertoont korte en lange documentaires die de schoonheid van de natuur laten zien en de relatie tussen mens en natuur in beeld brengen. Tijdens WFFR kunnen bezoekers in gesprek met de vele aanwezige filmmakers en zijn er speciale lezingen en interessante activiteiten rond natuurbescherming en natuurfilms. WFFR heeft ook een goed bezocht educatieprogramma voor scholen in de regio.

Oprichter Wildlife Film Festival Rotterdam

Raymond Lagerwaard is oprichter en directeur van Wildlife Film Festival Rotterdam.
"Mijn drive om dit te toen is drieledig: ik ben gek op wildlife films, ik wil graag iets bijdragen aan de maatschappij en terugdoen voor Rotterdam waar ik al mijn hele leven woon én ik miste iets op het gebied van natuur en films. Los van die persoonlijke motivatie, is het hoofddoel van het festival bewustwording creëren op het gebied van natuur, milieu en klimaat. Inmiddels werken we het hele jaar door met een superenthousiast team aan de productie en komen daar tijdens het festival nog meer dan vijftig vrijwilligers bij. Ik ben heel trots op wat we elk jaar samen neerzetten! Het nieuwe doel is om van WFFR een filmfestival te maken met (inter)nationale bekendheid."

WFFR On Tour

In juni gaat WFFR verder met het On Tour-programma, waarmee favoriete films uit het programma van WFFR 2019 te zien zijn in bioscopen door heel Nederland. Houd de website in de gaten voor actuele info.

WFFR gaat er vooralsnog vanuit dat het festival dit jaar zal plaatsvinden in aangepaste vorm in filmhuis Cinerama in Rotterdam én online van dinsdag 27 oktober tot en met zondag 1 november.

Meer informatie

Tekst: Monique van der Hart, provincie Zuid-Holland en Wildlife Film Festival Rotterdam
Foto's: Wildlife Film Festival Rotterdam (leadfoto: still uit Arjans Biggest Year)