Wolf bij Alde Faenen

Wolf op beeld in Nationaal Park Alde Feanen

It Fryske Gea, Zoogdiervereniging
7-JAN-2021 - Een wildcamera van It Fryske Gea heeft een wolf geregistreerd in Nationaal Park Alde Feanen in Friesland. De camera waarmee de beelden zijn gemaakt was afgelopen maandag net opgehangen en zat zelfs nog in een testfase.

Een wildcamera reageert op beweging met sensoren. Vanaf het moment dat er een dier voorlangs loopt, worden de beelden vastgelegd. "Dat gaat zo snel, dat je eerst een beetje twijfelt of het niet gewoon een hond is", zegt directeur Henk de Vries van It Fryske Gea.

 Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Experts van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging kunnen bevestigen dat het om een wolf gaat. "Met die lange poten, korte staart, brede sterke nek en deze soepele loop is er bij ons geen twijfel dat het om een wolf gaat. We weten alleen niet welke wolf", zegt Glenn Lelieveld, coördinator van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging.

Om erachter te komen welke wolf het is, is bewijs door middel van DNA-materiaal nodig. Dit is goed te vinden in uitwerpselen of bijtwonden van prooidieren. Daar zal naar gezocht worden.

Tekst: It Fryske Gea & Zoogdiervereniging
Beeld: It Fryske Gea