Mick's Vlog #1

Nieuwe vlogserie geeft kijkje in de RAVON keuken

Stichting RAVON
16-JUN-2021 - In de videoserie over het 'Zegen in de Delta' project was hij al als presentator te zien: Mick Vos, bioloog bij stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland). Nu start hij een vlogserie over zijn werkzaamheden in het veld: "Er is veel moois dat mensen anders niet te zien krijgen."

Eerste aflevering

Het materiaal voor de eerste aflevering is vorig jaar al geschoten, vlak voor de coronacrisis. "Het vlogidee had ik al langer, maar door mijn werkzaamheden voor RAVON in het veld ben ik er pas dit jaar aan toe gekomen om het allemaal uit te zoeken”, vertelt Mick. En dus is de eerste aflevering over Langbroekerwetering nu een feit.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Langbroekerwetering

In de Langbroekerwetering zijn meerdere vismigratievoorzieningen aangelegd. Deze voorzieningen moeten ervoor zorgen dat vissen vrij kunnen migreren en niet worden tegengehouden door stuwen of gemalen. Mick: “Door vissen te zenderen, kunnen we zien waar ze zich bevinden en waar ze naartoe trekken. Tijdens de afsluitende bevissing hebben we gekeken of eerder gezenderde vissen nog aanwezig zijn in het systeem en waar ze zich bevinden.”

Screenshots uit de vlog

Laagdrempelig en spontaan

Er is geen vastomlijnd plan voor de vlogserie. Het is eerder laagdrempelig, spontaan en voor natuurliefhebbers die het leuk vinden om virtueel mee op pad te gaan.

Mick legt uit: “Mijn vlogs zijn echt bedoeld als korte schetsen over mijn dagelijkse werkzaamheden bij RAVON, die ik zelf film. Ik neem mensen mee in het veldwerk, tijdens excursies, maar ook interview ik collega’s die bezig zijn met spannende projecten. Er is zoveel moois dat mensen anders niet te zien krijgen”.

Screenshots uit de vlog 

Meekijken bij de Vissenatlas

We hoeven niet lang te wachten op aflevering 2. In volgende vlogs gaat Mick onder andere op zoek naar de mysterieuze grote modderkruiper en neemt hij een kijkje bij ‘the making of’ van de landelijke vissenatlas.

Tekst: Jeroen van Riet & Mick Vos, RAVON
Foto’s: Mick Vos