Grote karekiet

De zomer door met de vogelpodcasts van Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland
25-JUL-2021 - Vogels kijken doe je deze zomer met je oren! Vogelbescherming Nederland lanceert twee nieuwe podcast-series: 'Uitgevogeld' van acteur Quincy van Driesten en 'Dwaalgasten' van vogelaar Arjan Dwarshuis. De podcasts zijn te beluisteren via de website van Vogelbescherming, spotify en Apple Podcast.

Vogels kijken groeit al jaren in populariteit, net als het luisteren naar podcasts. Tijd om die twee te bundelen, vindt Vogelbescherming Nederland. Vanaf vandaag lanceert de natuurorganisatie daarom twee podcast-series die te beluisteren zijn via de website van Vogelbescherming, Mijnvogelvinder.nl, Spotify en Apple Podcast: Uitgevogeld en Dwaalgasten.

Kneu

Uitgevogeld van Quincy van Driesten

Acteur en vogelaar Quincy van Driesten gaat in de serie Uitgevogeld op zoek naar de bijzondere verhalen achter een vogelnaam: zijn mussen echt zo huiselijk en valken echt zo slecht? Quincy neemt de luisteraar mee in zijn zoektocht naar de waarheid achter de vogelnaam van onder andere kneu, ooievaar, eider en grote karekiet. Want hoe meer je weet over een vogel, hoe makkelijker je deze herkent. De eerste vijf afleveringen zijn nu te beluisteren. De komende zomerperiode verschijnen er nog nieuwe afleveringen, onder andere één waarin Quincy op zoek gaat naar de slechtvalk.

Dwaalgasten van Arjan Dwarshuis

In Dwaalgasten gaat vogelaar (en wereldrecordhouder vogels tellen) Arjan Dwarshuis op pad met bekende Nederlanders op zoek naar vogels die iedereen gezien moet hebben. In de eerste aflevering zoekt hij met Camilla Dreef naar de grutto, onze Nationale Vogel. De komende zomerperiode verschijnen afleveringen met Humberto Tan, Merel Westrik en Ruben Hein.

Grutto

De komende weken publiceert Vogelbescherming wekelijks een nieuwe aflevering.

Tekst: Vogelbescherming Nederland
Foto's: Jankees Schwiebbe, Birdphoto.nl (leadfoto: grote karekiet); Piet Munsterman, Saxifraga; Erik Kleyheeg