grasklokje

Wilde planten leren herkennen met de Basiscursus Flora

FLORON
6-FEB-2024 - Altijd al nieuwsgierig welke wilde planten in jouw woon- en werkomgeving groeien? Doe mee met de Basiscursus Flora van FLORON en leer wilde planten ontdekken en herkennen. Laat je verbazen wat er allemaal groeit in bloeit in jouw eigen omgeving. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Eind maart gaat de online Basiscursus Flora van start, je kan je nu alvast inschrijven!

Wat is precies het verschil tussen Duizendblad en Wilde bertram? Welke verschillende plantensoorten bloeien hier in deze wegberm? Welke vorm heeft dat kelkblaadje waar Muskuskaasjeskruid zo goed aan te herkennen is? En hoe leer je plantensoorten determineren met veldgidsen zoals de Eggelte en Heukels’ Flora? Al deze onderwerpen komen aan bod gedurende de online Basiscursus Flora van FLORON. Deze plantencursus geeft jou een stevige basiskennis en daarnaast voldoende aanknopingspunten om door te groeien tot een echt goede florist. Na het succes van de afgelopen jaren, en de vele positieve reacties die we hebben gekregen, gaat de cursus dit voorjaar opnieuw van start.

Dankzij de cursus ontdek je prachtige wilde planten, zoals Teer guichelheil

De cursus start op 20 maart 2024. Je kan jezelf nu aanmelden via de website van FLORON. Inmiddels gingen meer dan 2000 plantenliefhebbers je voor!

Inhoud van de cursus

De Basiscursus Flora is geheel online. Je krijgt 14 wekelijkse lessen die je thuis op je computer, laptop of tablet kan volgen. Daarnaast mag je zelfstandig aan de slag met huiswerkopdrachten. Dat zijn leuke opdrachten die je buiten uit kan voeren en je leert daarmee stap voor stap de flora in jouw eigen omgeving kennen. De inhoud van de lessen en huiswerkopdrachten zijn afgestemd op planten die op dat moment buiten in bloei staan.

Kenmerken

  • De cursus start op woensdag 20 maart 2024.
  • Je krijgt 14 wekelijkse digitale lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. De lessen worden verzorgd door botanicus Stef van Walsum.
  • Huiswerkopdrachten die je buiten uit kunt voeren.
  • Kosten €119,- (+ € 15,- voor een loep).
  • Na afloop krijg je een deelnamecertificaat.

Iets voor jou? Aanmelden kan tot en met zondag 10 maart. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de FLORON-website.

Tekst: FLORON
Beeld: Jacob Sturm (leadfoto: Grasklokje uit J. Sturms Flora von Deutschland in Abbildungen nach der Natur -XII); Stef van Walsum