Nature Today

Natuurberichten

Pagina 1 van 35 - 347 Resultaten

Het is geen prettig gezicht: bloeiende bermen waarin alle planten binnen enkele minuten verhakseld worden. Hier is de klepelmaaier langs geweest, tot teleurstelling van veel omwonenden en natuurliefhebbers. Zij zien de flora en..


Lees verder 20 juni 2017   3 dgn oud

Juni, bramenmaand? Voor een lekkere bramensnoeppartij moeten we wachten tot augustus, de oogstmaand. Maar voor de echte bramenliefhebbers, batologen genaamd, is juni de topmaand. Dan staan de bramen namelijk in bloei! En bloemen..


Lees verder 6 juni 2017   2 wkn oud

Dit is een bericht in het kader van ‘Driehonderd jaar planten kijken in Nederland’. Neerlands eerste ‘florist’, David de Gorter (1717-1783), werd driehonderd jaar geleden geboren. Maandelijks berichten we over interessante..


Lees verder 4 mei 2017   1 maand oud

Het is vandaag precies 300 jaar geleden dat David de Gorter, dé grondlegger van de Nederlandse floristiek, werd geboren. Reden voor FLORON om in dit jubileumjaar terug te blikken op ‘Driehonderd jaar planten kijken in Nederland’,..


Lees verder 30 april 2017   1 maand oud

Bij inventarisaties van campings langs de Belgische kust werden vorig jaar onverwacht veel Zuid-Europese planten gevonden. Bij een uitstapje over de grens naar campings in Zeeuws-Vlaanderen vond een Belgische florist meteen twee..


Lees verder 11 april 2017   2 mnd oud

Op de Unielijst staan invasieve exoten die bestreden moeten worden omdat ze schade aanrichten in Europa. Eén van deze soorten is Kleine waterteunisbloem. Bestrijding van deze hardnekkige invasieve exoot is kosten- en..


Lees verder 28 maart 2017   2 mnd oud

Vrijwilligers van Landschapsbeheer Groesbeek en aannemer Van Kesteren uit Groesbeek hebben afgelopen week samen een hidden hedge aangelegd. Dassen en ander wild hebben dankzij de hidden hedge beter toegang tot de faunatunnel die..


Lees verder 14 maart 2017   3 mnd oud

Met het overwegend warme weer van afgelopen twee weken lijkt de winter op zijn retour. Steeds meer vroege voorjaarssoorten schieten uit de grond en kondigen de lente aan. Welke bloeiende voorjaarsbloeiers kan je verwachten in..


Lees verder 28 februari 2017   3 mnd oud

Nederland krijgt steeds meer te maken met invasieve waterplanten. Deze planten profiteren sterk van stijgende temperaturen als gevolg van klimaatverandering. De zachte winters van de afgelopen jaren leiden tot een sterke toename..


Lees verder 14 februari 2017   4 mnd oud

De Pontische rododendron is een prachtige struik die haar oorsprong kent in zuidwestelijk en zuidoostelijk Europa. Vanwege de bloemen en dekking voor wild werd de plant in de 18e eeuw massaal aangeplant op landgoederen in..


Lees verder 23 januari 2017   5 mnd oud

Archief