Boomkrekel

Boomkrekel in opmars

8-JUN-2011 - Al een tiental jaar rukt de Boomkrekel op vanuit het zuiden. De laatste jaren wordt deze krekel op steeds meer plaatsen in België en Nederland waargenomen. De soort lijkt zich vooral in 2010 opvallend te hebben uitgebreid over de lage landen. Tot 2000 waren er slechts 7 (oude) Belgische waarnemingen bekend, maar intussen zijn via Waarnemingen.be al 10 verschillende locaties in Vlaanderen gekend, met aantallen tussen 1 en 400 exemplaren.

Bericht uitgegeven door Natuurpunt Studie op [publicatiedatum]

Al een tiental jaar rukt de Boomkrekel op vanuit het zuiden. De laatste jaren wordt deze krekel op steeds meer plaatsen in België en Nederland waargenomen. De soort lijkt zich vooral in 2010 opvallend te hebben uitgebreid over de lage landen. Tot 2000 waren er slechts 7 (oude) Belgische waarnemingen bekend, maar intussen zijn via Waarnemingen.be al 10 verschillende locaties in Vlaanderen gekend, met aantallen tussen 1 en 400 exemplaren.

Foto: Maarten JacobsDaarnaast zijn er waarschijnlijk nog andere locaties waar de soort al wel werd waargenomen maar nog niet gemeld. Vorige zomer trof Remar Erens op zes verschillende plaatsen in de gemeente Riemst (in het zuidoosten van Belgisch Limburg) een zingend mannetje aan. Hij verzamelde de informatie in een artikel en daagt je uit om dit jaar nieuwe vindplaatsen op de kaart te zetten! Alle meldingen zijn welkom op Waarnemingen.be