Scolelepis squamata, worm uit de Spionidae familie, Wikipedia, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Texelse wormen naar Vladivostok

20-DEC-2011 - Bij een onderzoek in de brakwatermeertjes langs de Waddendijk op Texel werden kleine wormen met hoorntjes gevonden. Een onderzoeksinstituut in Vladivostok gaat uitzoeken tot welke familie deze wormen behoren.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

Bij een onderzoek in de brakwatermeertjes langs de Waddendijk op Texel werden kleine wormen met hoorntjes gevonden. Een onderzoeksinstituut in Vladivostok gaat uitzoeken tot welke familie deze wormen behoren.

Scolelepis squamata, worm uit de Spionidae familie (foto: Hans Hillewaert) De gevonden worm behoort waarschijnlijk tot de familie Spionidae die niet eerder in De Petten op Texel werden waargenomen. Om vast te stellen of deze wormen met steenbokachtige uitsteeksels echt tot deze wormenfamilie behoren is een Russische deskundige ingeschakeld. De wormpjes zijn opgestuurd naar het onderzoeksinstituut van Vladivostok waar ze hopelijk kunnen vaststellen om welke worm het precies gaat.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Hans Hillewaert, Wikipedia, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license