Middelste bonte specht, GNU-licentie voor vrije documentatie

Middelste Bonte Specht nu ook in Zuid-Holland

Sovon Vogelonderzoek Nederland
17-FEB-2009 - Soorten komen, soorten gaan. De middelste bonte specht is een echte 'komer'. Vanuit het oosten van Europa rukt deze fraaie spechtensoort op en komt op steeds meer plekken op in ons land. Inmiddels heeft hij ook Zuid-Holland bereikt.

Bericht uitgegeven door SOVON op dinsdag 17 februari 2009

Soorten komen; soorten gaan. De middelste bonte specht is een echte 'komer'. Vanuit het oosten van Europa rukt deze fraaie spechtensoort op en komt op steeds meer plekken op in ons land. Inmiddels heeft hij ook Zuid-Holland bereikt.

De middelste bonte specht is, zoals u misschien weet, met een behoorlijke opmars bezig. Deze zeldzame spechtensoort die qua grootte letterlijk tussen de kleine en grote bonte specht in zit, breidt zich vanuit oostelijk Europa langzaam verder uit en heeft in ons land o.a. al Limburg, Gelderland en Overijssel weten te vinden. Op de website van SOVON is de verspreiding en toename van het aantal Mibo's (zoals vogelaars hem graag noemen) goed te zien. Sinds afgelopen weekend heeft ook Zuid-Holland zijn eerste middelste bonte specht. Sterker nog: de vogel hangt regelmatig aan een vetbol!

Kijk op www.dutchbirding.nl voor een fraaie foto van deze middelste bonte specht van Barendrecht.

Harvey van Diek, SOVON Vogelonderzoek Nederland
Foto: Marek Szczepanek, GNU-licentie voor vrije documentatie