pasgeboren reekalfje

Reekalfjes; ze zijn er weer! (VIDEO)

Zoogdiervereniging
23-MEI-2009 - De eerste reekalfjes zijn gesignaleerd! Eind april of begin mei werden de eerste jonge reetjes geboren. Bekijk de prachtige beelden van een moeder met haar jong op ZoogdierTV.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging op zaterdag 23 mei 2009

De eerste reekalfjes zijn gesignaleerd! Eind april of begin mei werden de eerste jonge reetjes geboren. Bekijk de prachtige beelden van een moeder met haar jong op ZoogdierTV.

 

De meeste reekalveren worden eind mei en begin juni geboren. Een reegeit krijgt meestal een tweeling, maar ook één- en drielingen komen voor. Pasgeboren reekalfje
Foto: Rollin Verlinde, VildaphotoTot het zes maanden oud is heeft het kalf witte vlekken op zijn vacht (zie foto). In het begin ligt het kalf doorgaans op een verdekte plaats op de grond. Het dier is dan nog nagenoeg reukloos; de moeder reageert voornamelijk op geluidsignalen van haar jong. De eerste tijd worden de kalveren zo'n zes tot tien keer per dag gezoogd gedurende enkele minuten; oudere kalveren drinken slechts twee tot drie keer per dag. De rest van de tijd zijn de kalveren alleen. Tweelingen worden meestal apart van elkaar gezoogd, zo'n twintig meter uit elkaar. Na twee maanden eet een kalf ook gras en na 6-10 weken is de zoogtijd voorbij.

Kijk voor meer filmpjes van ZoogdierTV op het Youtube-kanaal van de Zoogdiervereniging. U kunt hier zich ook op nieuwe bijdragen abonneren.

Tekst: Zoogdiervereniging
Film: Rombout de Wijs (beelden van vorig jaar)
Foto: Rollin Verlinde, Vildaphoto