Egel in kattenluik

Hollands Next Top Model is een egel

Zoogdiervereniging
21-NOV-2009 - Egels massaal gesnapt om en zelfs in het huis. Tijdens het Jaar van de Egel organiseerde de Zoogdiervereniging een fotowedstrijd met als thema –hoe kan het ook anders?- de egel. Bekijk de honderden foto’s die opgestuurd werden, waaronder die van een egel die via het kattenluik naar binnen klimt.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging op zaterdag 21 november 2009

Egels massaal gesnapt om en zelfs in het huis. Tijdens het Jaar van de Egel organiseerde de Zoogdiervereniging een fotowedstrijd met als thema –hoe kan het ook anders?- de egel. Bekijk de honderden foto’s die opgestuurd werden, waaronder die van een egel die via het kattenluik naar binnen klimt.

De fotowedstrijd leverde een paar honderd foto’s op van egels in allerlei posen en situaties die het bekijken waard zijn: een egel die door het kattenluikje naar binnen klimt (de uiteindelijke winnaar), een egel gered uit de sluis, een egel die zich rustig laat besnuffelen door een labrador, ontmoetingen met mensen, katten, konijnen, muizen en een kalf, een zwemmende egel (hoe ziet dat er eigenlijk uit?), een egel dat een jong van A naar B sjouwt (in de bek!), parende egels (het antwoord op de vraag hoe egels het eigenlijk doen) en het gevolg daarvan een egelbaby (met stekels!), egels die vast zitten tussen de schutting of in een weggegooid Mc Flurry bekertje en gered worden, egels op hoge poten (verrassend hoge poten!), egels die een vuilniszak doorzoeken en nog veel meer.

Een jury bestaande uit Engelands egelambassadeur Hugh Warwick (erg jaloers op de Nederlandse inzendingen), natuurfotograaf Edwin Kats (ook veel gelachen om deze prikkelende zoogdieren) en Els Poel Hellinga (twintig jaar ervaring in de egelopvang) maakte een top tien. Wie waarom won, kunt u zien op de website van het Jaar van de Egel.

Ook alle foto’s met de verhalen erbij zijn te bekijken op de website van het Jaar van de Egel (doorklikken op foto's). Een unieke collectie die letterlijk en figuurlijk de vele kanten van de egel belicht. Zelfs egelkenners zien nieuwe dingen.

Tekst: Eric van Kaathoven, Zoogdiervereniging
Foto: Kattenluik, Peter Zeeman