KNNV De Steenmarter

Vleermuis en steenmarter op ongewone plekken

Zoogdiervereniging
11-NOV-2014 - Overal in Nederland komen wilde zoogdieren voor. Soms ook op ongewone plekken… zoals in een voetbalstadion of in een bloempot op kantoor.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging [land] op [publicatiedatum]

Overal in Nederland komen wilde zoogdieren voor. Soms ook op ongewone plekken… zoals in een voetbalstadion of in een bloempot op kantoor.

Steenmarter in stadion
De steenmarter is bezig met een opmars in Nederland. Maar ook in gebieden waar hij al langer bekend is, zorgt hij toch nog voor verrassingen. Dit keer letterlijk voor het oog van de camera, tijdens de Eredivisiewedstrijd Heracles Almelo-PSV. Een kwartier na aanvang van de wedstrijd verscheen zondag namelijk een steenmarter op het veld. Na wat heen-en-weer te hebben gerend lijkt het dier zelf een veilig heenkomen te hebben gevonden. Bekijk hier de beelden van Fox Sports.

Steenmarter (foto: Hugh Jansman)

Vleermuis in kantoor van…
Uiteraard werd maandagmorgen over deze steenmarter gesproken op het kantoor van het Bureau van de Zoogdiervereniging. Maar er bleek nóg een zoogdier op een ongewone plek te zijn terechtgekomen: er werd een vleermuis gevonden in een lege bloempot op ons kantoor. De soortdeterminatie liet niet lang op zich wachten, want deze vleermuis had een goede plek gekozen: de kamer van onze vleermuisspecialisten! Het bleek te gaan om een gewone dwergvleermuis. Het dier heeft een aantal meelwormen te eten gekregen en werd maandagavond buiten losgelaten.

Gewone dwergvleermuis op kantoor Zoogdiervereniging (foto: Wesley Overman)

Tekst: Stefan Vreugdenhil, Zoogdiervereniging
Foto's: Hugh Jansman, Alterra Wageningen UR; Wesley Overman, Zoogdiervereniging