Nieuwe homepage Nature Today (13-3-2018)

Nature Today is vernieuwd

Nature Today
14-MRT-2018 - De website van Nature Today is vernieuwd. Sinds gisteren vind je nieuwe functionaliteit en ziet het er iets anders uit dan je gewend bent.

We gebruiken al een tijdje geen advertentiebanners meer op Nature Today. Daardoor werd een brede strook boven aan de site niet gebruikt. We hebben daarom het menu bovenaan de pagina laten plaatsen.

Symbolen

Rechtsbovenin het scherm van Nature Today maken we nu gebruik van symbolen. Deze symbolen (zie figuur hieronder) staan voor:

  • Nr. 2: zoeken op de site;
  • Nr. 3: kiezen voor regio & taal. Hier kun je kiezen voor natuurberichten over Nederland of internationaal en voor Nederlandstalig of Engelstalig;
  • Nr. 4: inloggen in Mijn Nature Today.

Nieuwe homepage van Nature Today. Via 1, menu-item Natuurberichten, ga je naar de natuurberichten; via 2 naar zoeken op de site; via 3 kun je regio en taal instellen; via 4 kun je inloggen in Mijn Nature Today

Dossiers

Nieuw is dat we zijn begonnen met dossiers. In deze dossiers worden alle natuurberichten die over een bepaald onderwerp verschenen zijn, onder elkaar vertoond. Zo zijn er al dossiers over wolven, diersporen, bermen, enz. De dossiers zijn te vinden door op de homepage van Nature Today in het menu op ‘Natuurberichten’ te klikken (Nr. 1). Ze staan dan links op de pagina (Nr. 6). Het aantal dossiers zullen we geleidelijk uitbreiden en 'vullen' met oudere berichten.

Natuurberichten in Nature Today. Via 5 kun je zoeken in het natuurberichtarchief; bij 6 vind je de nieuwe dossiers

Zoeken in het natuurberichtarchief

Als je op het menu-item ‘Natuurberichten’ klikt, zie je links ook de zoekmogelijkheid in het natuurberichtarchief (Nr. 5). Als je hier een organisatie kiest (op zoek klikken), krijg je rechts bovenaan een korte beschrijving van de organisatie waarop je gezocht hebt.

Tekst: Wichertje Bron en Arnold van Vliet, Nature Today
Foto's: Nature Today