Dé wens van Eva (11 jaar): vleermuizen ontmoeten

Zoogdiervereniging
31-MEI-2018 - Op 15 mei was het zover: de wensdag van Eva. Eén van haar wensen: vleermuizen ontmoeten! Samen met haar familie ging Eva naar Fort Asperen om vleermuizen te zoeken. Het werd een onvergetelijke avond waarop ze vier vleermuissoorten tegenkwam.

Vleermuizen zoeken met een batdetector

De organisatie Make-A-Wish klopte met Eva's wens aan bij het Geofort. Geofort benaderde Wiegert Steen van de Liniewacht om deze bijzondere wens in vervulling te laten gaan. 

De avond begon bij Fort Asperen. Eva en haar familie kwamen aanrijden in een witte limousine. Het was nog niet donker genoeg om vleermuizen te zien; daarom had Wiegert genoeg tijd om van alles uit te leggen over vleermuizen en eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast kreeg Eva een aantal vleermuiscadeautjes namens de Zoogdiervereniging. Een zoekkaart en twee boeken: de nieuwe veldgids vleermuizen en 'Dora onderste boven'.

Toen de zon eenmaal onder was, kon de zoektocht naar vleermuizen rond het fort beginnen. Eva en haar zus luisterden geconcentreerd naar de batdetector en het duurde niet lang voor ze de eerste vleermuis vonden. Een rosse vleermuis was mooi vroeg op de avond te zien. Daarna volgden enkele gewone dwergvleermuizen in de bebouwde omgeving van Asperen. Op de terugweg zagen ze met behulp van een zaklantaarn een watervleermuis boven het water bij het gemaaltje vliegen. Iets hoger boven het water vloog een ruige dwergvleermuis. Na een ervaring rijker vertrokken ze in de Limousine weer naar huis.

Impressie van de avond

Een van de vondsten

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De wensvervulling geeft de kinderen en het gezin een onvergetelijke ervaring vol hoop en kracht en maakt ze sterker voor hun toekomst.

Tekst: Wiegert Steen
Foto's: Make-A-Wish / Geofort