Beuk Dijkgraaf 4 seizoenen GrowApp

Sneeuw maakt GrowApp 4-seizoenenseries compleet

De Natuurkalender, GLOBE Nederland, Wageningen University
26-JAN-2019 - Onderzoek doen is niet alleen interessant en nuttig maar kan ook mooie beelden opleveren. De sneeuw die eerder deze week viel en bleef liggen was een uitgelezen kans om aan de GrowApp timelapse video's mooie winterplaatjes toe te voegen. In dit natuurbericht staan een groot aantal fotocompilaties van lente, zomer, herfst en winter. Zie hoe het landschap door de seizoenen heen verandert.

Met de GrowApp doen we onderzoek naar hoe veranderingen in weer en klimaat invloed hebben op het tijdstip waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur. Door met de GrowApp regelmatig van precies dezelfde plaats een foto van de omgeving te maken is de verandering in de seizoenen mooi in beeld te brengen. De GrowApp maakt van de series automatisch timelapse video's. Door vervolgens uit de hele serie foto's van elk jaargetijde een foto te kiezen is mooi in 1 oogopslag te zien hoe het landschap gedurende het jaar verandert. Een sneeuwlandschap maakt zo'n 4-seizoenencompilatie natuurlijk wel compleet. De sneeuw die in de afgelopen week viel was een mooie gelegenheid om aan veel GrowApp series een echte winterfoto toe te voegen aan de timelapse video's.

Hieronder een groot aantal 4-seizoenencompilaties uit de omgeving van Wageningen en Ede (als je op de foto's klikt krijg je de volledige timelapsevideo te zien in de GrowApp website). Onderzoek doen gaat dus mooi samen met het genieten van de eigen omgeving. Wil je ook bijdragen aan het onderzoek van Wageningen University en dit soort 4-seizoenencompilaties van je eigen tuin of omgeving maken? Ga dan naar GrowApp.today

GLOBE Nederland

De GrowApp is een initiatief van het wereldwijde wetenschapseducatieprogramma GLOBE. Zie hier voor meer informatie over hoe scholen mee kunnen doen. Op 4 april is de jaarlijkse GLOBE dag voor docenten van het middelbaar onderwijs. Dit jaar in het Museon in Den Haag. Uiteraard kan en mag iedereen de GrowApp gebruiken. Graag zelfs.

Sierkers

Sierkersen

Atlasgebouw Wageningen University & Research

Moseiken voor het Atlasgebouw van Wageningen University & Research

Berk, es en beuk

Forumgebouw op de campus van Wageningen University & Research

Oriongebouw op de campus van Wageningen University & Research

Lindebomen

Akker

Eikenlaan langs akker

Eiken

Weiland

Tekst en foto's: Arnold van Vliet, De Natuurkalender, Wageningen University