Bewoners van een buurt planten bomen

Tot 1000 euro voor groene bewonersinitiatieven in Utrecht

Provincie Utrecht
1-FEB-2019 - Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen vanaf 11 februari een voucher van 500 of 1000 euro aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun buurt of wijk. De voucherregeling 'Beleef en Bewonder!' wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat inwoners meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Het bedrag van de vouchers moet worden besteed aan een fysiek project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht.

Aanvragen

Op Groenaandebuurt.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie over de regeling vinden, waaronder ook een reglement en een aanvraagformulier.

Groen aan de buurt

De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Dit programma ondersteunt vrijwilligers en gemeenten bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht. Kijk voor meer informatie op Groenaandebuurt.nl.

Provincie Utrecht

Per 1 februari 2019 is de provincie Utrecht partner van Nature Today. Dit betekent dat er vanaf nu geregeld natuurberichten van de provincie Utrecht op Nature Today zullen verschijnen.

De provincie Utrecht wil een aantrekkelijke fysieke leefomgeving creëren, ook binnen de groei die we als provincie doormaken. De balans tussen groen en groei proberen we goed te houden.

Tekst en foto: Provincie Utrecht