Kijken naar grote grazers EENMALIG GEBRUIK

Zelf op onderzoek in de natuur

ARK Rewilding Nederland
25-DEC-2020 - ARK Natuurontwikkeling heeft voor haar veldlessen met schoolklassen veel opdrachten ontwikkeld om natuur te ontdekken en te beleven. Hierbij draait het er vooral om dat kinderen op een leuke manier geraakt worden door de natuur, en dat ze ervaren hoe fijn het is om door de natuur te banjeren. Ook voor iedereen die in de kerstvakantie de natuur in trekt zijn de doe-opdrachten gratis beschikbaar.

De opdrachten zijn niet alleen geschikt in schoolverband of heel leuk om te doen met een verjaardagsfeestje, de buitenschoolse opvang of met een jeugd-natuurclub. Ook nu, in coronatijd, zijn ze handig als je buiten gaat struinen of op pad bent met het gezin. Wat dacht je van lekker jutten langs de rivieren, speuren naar sporen of op zoek gaan naar grote grazers en ze dan goed bekijken? Op iedere kaart staat vermeld wat je nodig hebt, maar vaak kan het ook zonder materialen.

Ga zelf op poep-onderzoek!

De natuuropdrachten zijn gratis te downloaden via onze web(geef)winkel. Na bestelling ontvang je een bevestiging met een link waarmee je de bestanden als PDF kunt downloaden en zelf kunt afdrukken. Ga op pad en ontdek het samen met de kinderen! 

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Maar ook voor oudere kinderen kan het heel leuk zijn.

Tekst: Elma Duijndam, ARK Natuurontwikkeling
Foto's: Rob Brinkhorst en Elma Duijndam, ARK Natuurontwikkeling