Gelderse natuurfotowedstrijd macro paddenstoelen

Gelderse Natuurfotowedstrijd: stem op je favoriet!

Provincie Gelderland
23-JUL-2021 - De Gelderse natuur is prachtig en veel mensen genieten ervan. Dat blijkt wel uit alle inzendingen voor de Gelderse Natuurfotowedstrijd van BuitenGewoon (Omroep Gelderland). Nu is het de beurt aan het publiek. Welke foto is jouw favoriet? Tot en met 31 augustus kun je stemmen.

Maar liefst 1700 natuurfoto’s werden ingestuurd voor de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021. De jury selecteerde daaruit vijftig foto’s in vijf categorieën. In elke categorie dingen dus tien foto’s mee:

  • Landschap
  • Macro
  • Dieren
  • Vogels
  • Jaarthema: De natuur dichtbij

Tot en met 31 augustus kun je stemmen. Ondertussen buigt ook een deskundige jury zich over de foto’s. Die jury bestaat uit natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek, en redactielid van Mooi Gelderland Jennie Burgers. Op zondag 5 september 2021 worden de winnaars op Kasteel Doorwerth bekendgemaakt. De beste foto’s gaan als reizende expositie door de provincie.

Natuur beschermen is belangrijk

Provincie Gelderland draagt bij aan de Gelderse Natuurfotowedstrijd, omdat ze graag laat zien hoe mooi onze natuur is. Tegelijkertijd staat de natuur onder druk. Om te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de natuur en haar biodiversiteit, moeten we deze beschermen en versterken. Dit is een van de belangrijkste taken van Provincie Gelderland.

Bekijk alle vijftig prachtige foto’s en stem

De foto’s op deze pagina zijn drie van de vijftig kanshebbers. Bekijk alle vijftig foto's en breng je stem uit vóór 1 september. Dat kan via de website van Omroep Gelderland.

 Kibbelende kepen: “Het had gesneeuwd in februari van dit jaar en er waren veel kepen in onze tuin. Zij kwamen vooral op de zonnepitten die wij aan de vogels voeren af. Ik had nog een paar gedroogde zonnebloemen van de afgelopen zomer overgehouden waarop ik de kepen graag wilde fotograferen. Door de sneeuwval was de tuin helemaal wit, wat ik als achtergrond wel passend vond. Tegen deze achtergrond kon ik deze twee kibbelende kepen fotograferen op de gedroogde zonnebloemen die ik in de sneeuw had gestoken.”

Schapen van de Melkweg: “Het maken van deze foto was een heel bijzondere beleving. Overdag had ik gezien dat de schapen dicht langs de rand van het gebied stonden. Bang om ze in het donker te laten schrikken, ben ik vanaf de schemer op het pad bij de schapen blijven zitten. In het donker kon ik ze niet meer zien, maar wel horen kauwen, boertjes laten, plassen en dergelijke. Maar gelukkig ziet de camera ze dan nog wel. Het is een panoramafoto.”

Op de leadfoto: Rijtje paddenstoeltjes: “Ik vond dit prachtige rijtje paddenstoeltjes in de middag, ik zag dat er spinnenwebben tussen de paddenstoelen zaten. Dus ging ik de volgende ochtend terug omdat er toen een beetje dauw op de draadjes zat.” (Patrick van den Hoorn)

Tekst: Provincie Gelderland
Foto’s: Patrick van den Hoorn; Arjen Heeres; Jeroen Lagerwerf