De mooiste natuurplekken in de provincie Utrecht

Provincie Utrecht
24-SEP-2021 - Op zondag 25 september is alweer de zesde en daarmee laatste aflevering van dit seizoen van het programma Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht te zien. Het programma gaat over natuur, landschap en recreatie in de provincie Utrecht. In verschillende items wordt de kijker uitgedaagd om eropuit te trekken en zelf de prachtige omgeving te ontdekken.

Ieder gebied heeft een eigen aflevering waarin het ontstaan, de samenhang en de natuur- en landschapswaarden aan bod komen. Hoe ontstond de Heuvelrug? Wat is de functie van die prachtige uiterwaarden aan de oevers van de Nederrijn en de Lek? Zo ontstaat een mooi en leerzaam beeld van het gevarieerde landschap in de provincie Utrecht.

Elk seizoen bestaat Mijn Mooiste Plek uit verschillende items. Terugkomend onderdeel is 'De Vlogwachter', waarin een bijzonder fenomeen uit de natuur in een vlog wordt uitgelegd door een boswachter. In 'Utrecht Door' maken bekende Utrechters een wandeling, fiets- of vaartocht door een gebied. Dit jaar zijn onder andere zanger en muzikant Wouter Hamel, acteur Tjerk Ridder, presentator Margreet van Gils en burgemeester van Wijk bij Duurstede Iris Meerts te zien. In het nieuwe item 'Schilderachtig' wordt het gebied bekeken door de ogen van een kunstschilder. Onder andere Jeroen Hermkens, Jop Vissers Vorstenbosch en Ad Hermans laten zien hoe zij naar de natuur kijken en welke rol het landschap speelt in hun werk.

Fort Nigtevecht

QR-code

Dit jaar is er iets nieuws geïntroduceerd in Mijn Mooiste Plek: in beeld verschijnt zo nu en dan een QR-code die gescand kan worden met een smartphone. De kijker wordt dan direct geleid naar een website met relevante informatie over de route of plek waarover het op dat moment gaat in de aflevering.

Afleveringen

De laatste aflevering van dit seizoen is te zien op zondag 25 september. Deze zesde aflevering gaat over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Een overzicht van alle afleveringen en onderwerpen:

  • Aflevering 1: Rivierengebied (21 augustus 2021)
  • Aflevering 2: Utrechtse Heuvelrug (28 augustus 2021)
  • Aflevering 3: Gelderse Vallei (4 september 2021)
  • Aflevering 4: Eemland (11 september 2021)
  • Aflevering 5: Groene Hart (18 september 2021)
  • Aflevering 6: Nieuwe Hollandse Waterlinie (25 september 2021)

Uitzending gemist of terugkijken? Dat kan via rtvutrecht.nl/gemist.

Utrechtse Heuvelrug

Partners

Mijn Mooiste Plek wordt mede mogelijk gemaakt door Landschap Erfgoed Utrecht, Utrechts Landschap, Routebureau Utrecht en Recreatie Midden Nederland en Provincie Utrecht.

Tekst en foto's: provincie Utrecht (leadfoto: fort Honswijk)