bijen en boeren - primair

Red onze bijen en boeren! Teken de petitie

SoortenNL
24-SEP-2021 - De Europese petitie 'save bees and farmers' heeft al bijna één miljoen handtekeningen. De petitie roept op om het gebruik van synthetische pesticiden uit te faseren en te komen toe een leefbaar platteland waar ook de boeren toekomst hebben. Teken ook zodat ze er in Brussel niet meer omheen kunnen!

Onze biodiversiteit loopt gevaar als nooit tevoren. Daarom heeft de Europese Commissie in de 'Green Deal' een doelstelling gesteld om het gebruik van synthetische pesticiden met vijftig procent te verminderen. De pesticidenindustrie, hun bondgenoten in het Europees Parlement en nationale regeringen willen van die doelstelling af. Nooit eerder was het zo belangrijk dat EU-burgers hun stem verheffen tegen het gebruik van pesticiden. Eis nu de uitfasering van pesticiden!

Onderteken het Europees burgerinitiatief 'Red bijen en boeren'!

Daarmee geef je aan het eens te zijn met de volgende drie punten:

  1. In 2030 zal het gebruik van synthetische pesticiden in de EU-landbouw geleidelijk met 80 procent zijn verminderd. Tegen 2035 werkt de landbouw in de hele Unie zonder synthetische pesticiden.
  2. Habitats worden hersteld en in landbouwgebieden is sprake van biodiversiteitsherstel.
  3. Boeren moeten worden ondersteund bij de noodzakelijke transitie naar agro-ecologie. Kleine, diverse en duurzame landbouwbedrijven zullen worden bevoordeeld, de biologische landbouw zal worden uitgebreid en onderzoek naar pesticidenvrije en landbouw vrij van genetisch gemodificeerde gewassen zal worden ondersteund.

Teken hier de petitie.

Tekst: SoortenNL
Foto: Kars Veling