Otter

Win jij de fotowedstrijd marterachtigen van Nederland?

Zoogdiervereniging
11-NOV-2021 - De Zoogdiervereniging organiseert in het kader van het Jaar van de Otter en het symposium 'Marters van Nederland en hun toekomst' een fotowedstrijd. Een jury selecteert uit de inzendingen de vijf beste platen en het publiek kiest tijdens het symposium de winnaar. Gaat jouw marterfoto de harten van het publiek beroeren?

2021 staat bij de Zoogdiervereniging in het kader van het Jaar van de Otter. Om dit bijzondere jaar op passende wijze af te sluiten, organiseert de Zoogdiervereniging op 3 december 2021 het symposium 'Marters van Nederland en hun toekomst'. Tijdens dit symposium worden in drie parallel lopende sessies nieuwe inzichten gedeeld rondom de beleidskaders van de marterachtigen, toonaangevend onderzoek aan marterachtigen in Nederland en uiteraard over inspirerende lezingen over het boegbeeld van de Nederlandse marterachtigen dit jaar: de otter.

Fotowedstrijd

De veelzijdigheid aan marterachtigen in Nederland is fascinerend, maar hun toekomst behoeft aandacht. Er is voor marterachtigen veel minder aandacht dan voor sommige andere roofdieren. Als er al aandacht is voor de grootste groep roofdieren, dan gaat het al snel over schade en overlast. Ook uit de resultaten van de Roofdierenquiz valt op dat de marters onbekend zijn. Daarom zet de Zoogdiervereniging de marterachtigen in de spotlights tijdens het symposium en de fotowedstrijd.

Je kunt aan de fotowedstrijd deelnemen door je foto('s) in te sturen via de website van de Zoogdiervereniging. Er zijn spelregels van toepassing. De onafhankelijke jury van de fotowedstrijd selecteert uit alle inzendingen de vijf mooiste foto's. Deze genomineerden worden in de opening van het symposium 'Marters van Nederland en hun toekomst' op 3 december 2021 bekend gemaakt. Vanaf dit moment is het tot 15:00 uur voor iedereen mogelijk om te stemmen op je favoriete foto. Om 15:30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt en, indien de winnaar aanwezig is, de prijs overhandigd.

Win een set marterboeken!

De fotograaf van de mooiste foto over alle soorten marters heen wint een geweldige set aan boeken, namelijk 'De Das' door Frans van Bommel, Stefan Vreugdenhil en Maurice La Haye, 'De Steenmarter' door Dick Klees, Gerard Müskens, Sim Broekhuizen, 'Bunzing, hermelijn en wezel' door Edo van Uchelen en 'Otter' door Harrie Bosma. De vijf mooiste foto’s worden in het voorjaar van 2022 gepubliceerd in Zoogdier en op onze website. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Tekst: Zoogdiervereniging
Foto: Pixabay (leadfoto: otter)