Nature Today

Nieuws

Pagina 1 van 59 - 581 resultaten

Morgen begint de lente, maar de natuur ligt twee weken voor op schema door de hoge temperaturen. Vanaf vandaag kan iedereen met de GrowApp animaties maken van hoe de lente zich ontwikkelt door foto’s te maken van bomen, tuinen of..


Lees verder 19 maart 2017   4 dgn oud

Met maximumtemperaturen ruim boven de tien graden Celsius komt de lente goed op gang. Op steeds meer plaatsen komen frisgroene blaadjes en kleurrijke bloemetjes tevoorschijn. Voor De Natuurkalender breekt één van de meest..


Lees verder 12 maart 2017   1 week oud

Door de relatief hoge temperaturen komen elzenbomen nu op grote schaal in bloei. Het LUMC registreerde de afgelopen dagen een sterk oplopende elzenpollenconcentratie. Tegelijkertijd staan ook hazelaars volop in bloei...


Lees verder 23 februari 2017   1 maand oud

De drie Natuurkalendervogels die zich als eerste in het jaar laten horen, blijken verschillende trends te laten zien in de tijd. De roffel van de grote bonte specht liet zich de afgelopen vijf jaar bijna drie weken eerder horen..


Lees verder 11 februari 2017   1 maand oud

De hoge temperaturen van de afgelopen dagen geven het gevoel dat de voorlente begint. Sneeuwklokjes schieten uit de grond en de knoppen van de gele kornoelje zwellen op. Er zit echter vorst in de verwachting waardoor de voorlente..


Lees verder 4 februari 2017   1 maand oud

Dinsdag gingen alle 140 kinderen van Basisschool De Vlinderboom in Ede onder begeleiding van bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University de vogels in de schoolomgeving tellen in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling...


Lees verder 27 januari 2017   1 maand oud

Deze eeuw begon de hazelaar gemiddeld op 20 januari te bloeien. Dat is zo’n drie weken vroeger dan het gemiddelde van de eerste 16 jaar in de vorige eeuw. Momenteel komen geleidelijk de eerste hazelaars in bloei. Helpt u dit jaar..


Lees verder 6 januari 2017   2 mnd oud

De afgelopen dagen zijn de eerste hazelaars en elzen al in bloei gezien. Bij hooikoortspatiënten die allergisch zijn voor het pollen van deze bomen zouden nu al hooikoortsklachten kunnen ontstaan. Met de verwachte zeer hoge..


Lees verder 23 december 2016   3 mnd oud

Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige,..


Lees verder 6 november 2016   4 mnd oud

De afgelopen dagen waren er nog volop wespen te zien en werden er nog nesten vol met larven waargenomen. Dit is bijzonder voor eind oktober en begin november. Wij gaan er altijd van uit dat van ‘onze’ wespen alleen de koningin..


Lees verder 5 november 2016   4 mnd oud