scholekster

Tel mee en turf mee op 2 en 3 mei

Sovon Vogelonderzoek Nederland
24-MRT-2009 - Voor SOVON tellen alle vogels. Maar om de vogelstand goed in de gaten te houden, kunnen we uw hulp altijd goed gebruiken. Zeker als het gaat om scholeksters. Daarom roepen we u op om in het weekend van 2 en 3 mei speciaal te letten op scholeksters. Tel mee!

Bericht uitgegeven door SOVON op dinsdag 24 maart 2009

Het voorjaar barst al lekker los. De eerste tjiffen laten onophoudelijk weten dat ze er zijn, de spechten roffelen er lustig op los en de haviken roepen vanaf hun horst. Ook van de weidevogels is een deel alweer terug. De grutto's nemen hun vaste weidepaal weer in en ook de scholeksters maken hun aanwezigheid kenbaar.

Juist van die scholekster wil SOVON Vogelonderzoek Nederland nog wat meer informatie hebben. Daarom organiseert ze voor een ieder die een scholekster herkent (en dat is volgens mij iedereen in Nederland) een eenmalig telweekend op zaterdag 2 en zondag 3 mei a.s. Meedoen is simpel. U fietst uw normale ronde in de buurt en turft eenmalig de scholeksters die u tegenkomt. Na het weekend voert u uw waarnemingen in op www.jaarvandescholekster.nl. Op deze manier helpt u mee aan het onderzoek naar het exacte aantal scholeksters dat nog in Nederland broedt.

O ja, voordat u gaat fietsen op 2 en / of 3 mei is het wel handig om even via www.sovon.nl door te geven welke kilometerhokken uw gaat bekijken. Het zou namelijk zonde zijn als iemand anders hetzelfde gebied zou tellen. Kunnen we op uw telling rekenen?

Tekst en foto: Harvey van Diek, SOVON