Oog van jong haasje

Paashazen gevonden!

Zoogdiervereniging
17-APR-2009 - De Zoogdiervereniging riep vorige week mensen op om naar hazen met Pasen (paashazen dus) te speuren en deze door te geven via Zoogdieratlas.nl. Wat leverde de oproep op?

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging op vrijdag 17 april 2009

De Zoogdiervereniging riep vorige week mensen op om met Pasen naar hazen (paashazen dus) te speuren en deze door te geven via zoogdieratlas.nl. Wat leverde de oproep op?

 
 
De oproep voor het doorgeven van ‘paashazen’ leverde veel mediabelangstelling op. Woordvoerder Jasja Dekker van de Zoogdiervereniging kon de oproep doen op diverse regionale zenders en op Radio 1 en Radio 3. Erik Korsten coördinator van de Zoogdieratlas in Brabant ging met Omroep Brabant TV op zoek naar hazen (bekijk het item dat begint op 3 minuten en 10 seconden).

Al die aandacht leverde over het paasweekend 85 waarnemingen van hazen op www.telmee.nl op en 250 op www.waarneming.nl. Twintig mensen sms-ten hun waarnemingen aan 3FM programma ‘Bring it on’.

Deze waarnemingen helpen om het project zoogdieratlas.nl tot een succes te maken. Want om het plaatje compleet te maken willen we weten waar hazen en andere zoogdieren zitten. Zoogdieratlas.nl is een initiatief van de Zoogdiervereniging en een aantal provinciale partners.

Zie ook het nieuwsbericht van 11 april 2009: Paashazen gezocht (m/v)

Tekst: de Zoogdiervereniging, www.zoogdieratlas.nl
Foto: twee hazen, Piet Munsterman (Saxifraga). Oog jonge haas, Rollin Verlinde, www.vildaphoto.net