distelvlinder versleten

Nieuwe generatie distelvlinders in aantocht

De Vlinderstichting
10-JUL-2009 - De nieuwe generatie distelvlinders is onderweg naar ons land. Als het de komende week wat warmer wordt kunt u ze waarschijnlijk in grote getale aantreffen. Dat wordt weer tellen bij de buddleia, want die zullen ze ongetwijfeld weten te vinden!

Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting op vrijdag 10 juli 2009

De nieuwe generatie distelvlinders is onderweg naar ons land. Als het de komende week wat warmer wordt, kunt u ze waarschijnlijk in grote getale aantreffen. Dat wordt weer tellen bij de buddleia, want die zullen ze ongetwijfeld weten te vinden!

Voordat het koud en nat werd zag je ze nog: hele oude, volledig versleten distelvlinders (zie foto rechts). Toen al samen met de eerste mooie nieuwe verse vlinders. Maar die gaan de komende weken goed loskomen. Inmiddels worden ze al op allerlei plekken gemeld.

Een waarnemer van De Vlinderstichting, Jacques van Mastrigt, had ook al de eerste groepen bij elkaar (foto onder). En dat zal de komende week, als het weer wat warmer wordt, alleen maar harder gaan. Dat wordt weer tellen bij de buddleia, want die zullen ze ongetwijfeld weten te vinden.

Tekst: Chris van Swaay, De Vlinderstichting
Foto's: Chris van Swaay & Jacques van Mastrigt